Kurumsal Kaynak Planlaması Yazılımları Deneme Sınavı Sorusu #1193511

I. İşletmelerde şebeke(network) ağının kurulması, danışmanlara ödenen eğitim ve seyahat ücretleri gibi bir takım harcamalar vardır. II. ERP sistemlerinin karmaşık bir yapıya sahip olmasından dolayı maliyet analizlerinin iyi yapılması gerekmektedir. III. Bütçeleme sürecinde ''örnek edinme'' yoluna gidilmesi IV. Maliyet sınırları değerlendirilerek ve finansal yapı göz önünde bulundurularak etkin bir bütçeleme yapılmalıdır. Yukarıdaki maddelerden yola çıkarak ERP yazılım sorunlarından hangisine ulaşılır?


Proje aşamasında karşılaşılan sorunlar

Danışmanlık sürecinde karşılaşılan sorunlar

İşgören uyumsuzluğundan kaynaklanan sorunlar

Uygulamanın getirdiği maliyet artışından kaynaklanan sorunlar

Teknik destek yetersizliğinden kaynaklanan sorunlar


Yanıt Açıklaması:

Yukarıdaki maddelerden;Uygulamanın getirdiği maliyet artışından kaynaklanan sorunlar seçeneğine ulaşılır. ERP yazılımları karmaşık paketlerdir ve verimlilikte en yüksek artışlar, tanımlanan süreçlerin en basit olduğu yerlerde gözlenir. Şunu unutmamak gerekir ki; ERP yazılımının kolaylıkla uygulanamayacağı iş süreçlerinin olması muhtemeldir. Bundan dolayı, her birime ait bu tür işlevlerin dijitalleştirilmesine karar vermeden önce fayda/maliyet analizinin
yapılması gerekir. İşte bu sayede, ERP yazılımının işletme bünyesindeki kapsamı belirlenerek bütçeleme yolunda önemli bir adım atılmış olur. Doğru cevap D'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum