Kurumsal Kaynak Planlaması Yazılımları Deneme Sınavı Sorusu #1244875

İşletmeler genellikle ERP yazılımlarının çok işlevsel olduğunu düşünerek, sistemin içinde bulundurduğu tüm işlevleri kendi iş süreçlerine uygulamaya çalışır.

Yukarıda yer alan cümlede işletmelerin kurumsal kaynak planlaması uygulamalarında yaptıkları bir hatadan bahsedilmiştir. İşletmelerin söz konusu hatayı aşmaları için yapmaları gereken aşağıdakilerden hangisidir?


Sistemi basitleştirmek

Bütünleşmeye hazır olmak

Farkındalığı artırmak

Projeye doğru kaynakları aktarmak

Değişimi etkin biçimde yönetmek


Yanıt Açıklaması:

İşletmeler genellikle, ERP yazılımlarının çok işlevsel olduğunu düşünerek, sistemin içinde
bulundurduğu tüm işlevleri kendi iş süreçlerine uygulamaya çalışır. Hâlbuki yazılım içindeki
bazı işlevler işletme yapısına uygun olmayabilir ya da bu işlevler işletme içinde yer almayabilir. Bu durum hem sistemi anlama fırsatının önünü kapatmakta hem de sistemi
başarısızlığa itmektedir.

Evet, ERP yazılımlarının geleneksel yazılımlardan daha işlevsel olduğu doğrudur, ancak bu durum söz konusu işlevlerin tamamının işletmede kullanılmasını gerektirmez. Basitleştirme, projenin istenilen başarıya ulaşılabilmesi açısından önemli olmasına rağmen, işletmeler tarafından genellikle küçümsenmektedir. Bunun nedeni, işletmelerin sahip olduğu; karmaşık sistemlerin daha nitelikli olduğu yönündeki yargıdır. Bu ön yargı ile insan unsuru ve gerçek hayatın gerçek ihtiyaçları genellikle göz ardı edilir. Aslında, ERP yazılımı ne kadar kolay ve anlaşılır olursa çalışanların uyum ve etkin kullanımları da o kadar kolay olur.

Yorumlar
  • 0 Yorum