Kurumsal Kaynak Planlaması Yazılımları Deneme Sınavı Sorusu #1335486

Girişime bağlı işletme ve şubelerdeki kaynakları verimli kullanma politikası ile ilgili olarak aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?


İşletmelerin karşısında, büyük ölçekli işletme olabilmek adına, kendi imkanları ile büyümek ya da başka bir şirketle birleşmek olmak üzere iki seçenek bulunmaktadır.

İşletmenin kendi imkanları ile büyüme kaydedebilmesi, başka bir şirket ile birleşmeye gitmesinden daha fazla zaman alır ve maliyetlidir.

Kurumsal kaynak planlaması sayesinde benzer hizmet ve ürünleri sağlayan işletmeler ortak bir paydada buluşturabilmektedir ve beraber iş yapmaları sağlanabilmektedir.

Kurumsal kaynak planlaması sistemi, maliyet ve uygulanabilme zamanı açısından küçük ölçekli işletmeler için daha uygundur.

Küreselleşme ile birlikte işletmeler, uluslararası arenada faaliyet göstermeyi kendilerine hedef olarak belirlemektedir.


Yanıt Açıklaması:

İşletmelerin küçük veya büyük ölçekli olmaları kurumsal kaynak planlamasından nasıl faydalanacaklarını ve faydalanma oranlarını önemli ölçüde etkilemektedir. Literatüre göre bu sistemin, gerek maliyetli olması gerekse de uygulanmasının zaman alması açısından büyük ölçekli işletmelere daha uygun olduğu söylenebilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum