Kurumsal Kaynak Planlaması Yazılımları Deneme Sınavı Sorusu #1230923

I. Tedarik zinciri yönetimi için bilişim teknolojisinin en eski kullanılışlarından birisidir. 

II. Tedarik zinciri ticaret ortakları (organizasyonlar ve onların müşterileri ve tedarikçileri) arasında başka ağlar ve Internet üzerinde iş işlem belgelerinin elektronik takasını içerir. 

III. Çeşitli endüstri ve uluslararası protokolleri ile belirttiği gibi standartlaştırılan EDI biçimlerine bir şirketin kendi belge biçimlerini döndürememesi en önemli sınırlılığıdır. 

Bağlanabilirlik ile ilgili yukarıdakilerden hangileri doğrudur?


II ve III

I ve II

Yalnız I

Yalnız II

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

Elektronik veri değişimi (EDI) işletmeler arası kullanılan bir dildir. Elektronik veri değişimi, işletmeler arası iletişimde kullanılır. Elektronik veri değişimi, müşteri siparişlerini almakta başarılıdır ancak, ürün tanımında ve Kurumsal Kaynak Planlaması sistemiyle iletişimde başarısızdır. Elektronik veri takası (EDI) , tedarik zinciri yönetimi için bilişim teknolojisinin en eski kullanılışlarından birisidir. EDI, tedarik zinciri ticaret ortakları (organizasyonlar ve onların müşterileri ve tedarikçileri) arasında başka ağlar ve Internet üzerinde iş işlem belgelerinin elektronik takasını içerir. İş işlem belgelerinin (uyarılara taşımak ve alıntılar için istekler, faturalar, satın alma emirleri gibi.) bir değişikliğini temsil eden veri otomatikman, standart belge ileti biçimlerini kullanan bilgisayarların arasında takas edilir. Tipik olarak EDI yazılımı, çeşitli endüstri ve uluslararası protokolleri ile belirttiği gibi standartlaştırılan EDI biçimlerine bir şirketin kendi belge biçimlerini döndürür. Böylece EDI, tedarik zinciri işlemi bir e-ticaretin neredeyse tam otomasyonunun bir örneğidir. Ve Internet üzerinde EDI güvenli gerçek özel ağları kullanarak, B2B e-ticaret bir uygulamasını yetiştirir.

Yorumlar
  • 0 Yorum