Kurumsal Kimlik Ve İmaj Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #448716

Bir imajın geçen sürenin olumsuz etkisine boyun eğmesine izin vermek yerine değişen veya ortaya çıkan kavramlara ayak uydurması imajın hangi değişim kavramı ile açıklanabilir?


İmaj yaratmak

İmajı değiştirmek

İmajı zamana uydurmak

İmajı gençleştirmek

İmajı düzeltmek


Yanıt Açıklaması:

İmaj durağan olmadığı için birtakım değişikliklerden geçebilir. Bu değişiklikler şu şekilde sıralanabilir:

  • İmaj Yaratmak: Yeni var olan bir kurum ya da kurum imajını etkileyebilecek yeni bir ürün hakkında hedef kitlelerin ne düşüneceğine, nasıl hissedeceğine karar verip bu karara uygun imaj çalışmaları yapmasıdır.
  • İmajı Gençleştirmek: Çok uzun yıllardır pazarda olan markaların, her yeni jenerasyona göre kendini yenilemesidir. Buradan da anlaşılacağı üzere imajı gençleştirmek, aslında yaşlı olan bir kurumun, gençlere yönelik söylemlerle imajını gençleştirme çabalarını içerir.
  • İmajı Zamana Uydurmak: Bir imajın geçen zamanın olumsuz etkisine boyun eğmesine izin vermek yerine zamanla değişen veya ortaya çıkan kavramlara ayak uydurmalıdır.
  • İmajı Düzeltmek: İmaj düzeltme operasyonunu, bir estetik cerrahi müdahalesine benzetebiliriz. Bu işlem bir kaza sonucu deforme olmuş bir yüzü eski hâline getirmeye çalışmak gibi, örneğin bir kriz sonucu imajı zedelenen kurumun, imajını onarma çalışmalarını içerir
Yorumlar
  • 0 Yorum