Kurumsal Kimlik Ve İmaj Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #456819

Kredi, hizmet, materyal sağlayanların tümünü içinde barındıran ve iletişimin büyük ölçüde kişisel iletişimle sağlandığı hedef grubu aşağıdakilerden hangisidir?


Potansiyel tüketiciler

Satıcılar

Hammadde sağlayanlar

Hissedarlar

Müşteriler


Yanıt Açıklaması:

Kurumlar farklı hedef gruplarının kuruma bakış açılarını farklı yöntemlerle etkileme çabası içindedir. Bu hedef kitlelerinin bir kısmı ve iletişim sağlama yöntemlerini de şöyle özetleyebiliriz:

  • Potansiyel Tüketiciler: Bu grup, ürünü kullanma olasılığı olan ama kullanmayan herkesi içerir.
  • Satıcılar: Dağıtım sistemindeki tüm elemanlar bu başlık altında değerlendirilmekte, dağıtımcılar, perakendeciler, toptancılar ve üreticileri kapsayan hedef kitleyle iletişim, zaman zaman tüketici reklamlarından da destek alınmakla birlikte, öncelikli olarak kurum yayınları, doğrudan postalama ve kişisel iletişimle gerçekleştirilmektedir.
  • Ham Madde Sağlayanlar: Kredi, hizmet, materyal sağlayanların tümü bu başlık altında ele alınmakta ve iletişim büyük ölçüde kişisel iletişimle sağlanmaktadır. Bu grubun kurum hakkındaki imajı kurum için çok önemlidir.
  • Hissedarlar: Kurum için sofistike insanları ifade eden bu grupla iletişim; finansal haberler, finansal reklam, yıllık raporlar, ortaklarla yapılan toplantılar ve hisse senetleri ile kurulur.
  • Müşteriler: İşletmenin ürün ya da hizmetini şu ya da bu nedenle kullanan kişileri açıklayan müşterilerle iletişim; ürün kalitesi, ambalaj, vitrin, çeşitli tanıtım teknikleriyle basılı ve elektronik medyadan ulaştırılan reklam mesajları ile sürdürülür.
Yorumlar
  • 0 Yorum