Kurumsal Kimlik Ve İmaj Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #456406

Kurumsal kimlik planlamasının yapıldığı kurumsal imaj yönetimi aşaması aşağıdakilerden hangisidir?


Araştırma ve değerlendirme

Yaratıcı çalışma

Geliştirme ve uygulama

İzleme ve yönetme

Stratejik planlama ve geliştirme


Yanıt Açıklaması:

Kurumsal imaj yönetimi, kurumun gelişiminin herhangi bir evresinde uygulanabilecek dönüşümlülük ve süreklilik göstermesi gereken beş aşamalı sistematik bir çalışmayı gerektirir. Bu aşamalar:
Araştırma ve Değerlendirme: Bu aşamada, kurumun pazar durumunun, mevcut kurumsal kimlik uygulamalarının, kurumsal yapı ve genel koşullarının ve de rakiplerin kurumsal kimlik uygulamalarının, imaj algılanmalarının kapsamlı bir değerlendirilmesi ile başlar.
Stratejik Planlama ve Geliştirme: Bu aşamanın başlangıcında, kuruluşun tüm stratejik planlama ve pazar geliştirme süreçleri ve planlarının incelenmesi ve eleştirisi gerçekleştirilir.
Yaratıcı Çalışma: Bu aşamada, ilk iki aşamada belirlenen stratejik kıstasları gerçekleştirecek tasarımın yaratıcı çalışmaları başlar. Diğer bir deyişle kurumsal kimlik planlaması bu aşamada yapılır.
Geliştirme ve Uygulama: Bu aşamada kurumsal kimliğin onaylanan bileşenlerinin hedef gruplara iletilmesine yönelik çalışmalar yapılır.
İzleme ve Yönetme: Bu son aşamada ise imaj oluşturmaya ve pekiştirmeye ilişkin çalışmaların dikkatle izlenmesi için gereken ölçümleme ve değerlendirme araştırmalarının yapılması ve bu doğrultuda yanlışların düzeltilmesi ve eksikliklerin giderilmesi söz konusudur.

Yorumlar
  • 0 Yorum