Kurumsal Kimlik Ve İmaj Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #456410

Kurumsal kimliğin onaylanan bileşenlerinin hedef gruplara iletilmesine yönelik çalışmaların yapıldığı kurumsal imaj yönetimi aşaması aşağıdakilerden hangisidir?


İzleme ve yönetme

Araştırma ve değerlendirme

Geliştirme ve uygulama

Yaratıcı çalışma

Stratejik planlama ve geliştirme


Yanıt Açıklaması:

Kurumsal imaj yönetimi, kurumun gelişiminin herhangi bir evresinde uygulanabilecek dönüşümlülük ve süreklilik göstermesi gereken beş aşamalı sistematik bir çalışmayı gerektirir. Bu aşamalar:
Araştırma ve Değerlendirme: Bu aşamada, kurumun pazar durumunun, mevcut kurumsal kimlik uygulamalarının, kurumsal yapı ve genel koşullarının ve de rakiplerin kurumsal kimlik uygulamalarının, imaj algılanmalarının kapsamlı bir değerlendirilmesi ile başlar.
Stratejik Planlama ve Geliştirme: Bu aşamanın başlangıcında, kuruluşun tüm stratejik planlama ve pazar geliştirme süreçleri ve planlarının incelenmesi ve eleştirisi gerçekleştirilir.
Yaratıcı Çalışma: Bu aşamada, ilk iki aşamada belirlenen stratejik kıstasları gerçekleştirecek tasarımın yaratıcı çalışmaları başlar. Diğer bir deyişle kurumsal kimlik planlaması bu aşamada yapılır.
Geliştirme ve Uygulama: Bu aşamada kurumsal kimliğin onaylanan bileşenlerinin hedef gruplara iletilmesine yönelik çalışmalar yapılır.
İzleme ve Yönetme: Bu son aşamada ise imaj oluşturmaya ve pekiştirmeye ilişkin çalışmaların dikkatle izlenmesi için gereken ölçümleme ve değerlendirme araştırmalarının yapılması ve bu doğrultuda yanlışların düzeltilmesi ve eksikliklerin giderilmesi söz konusudur.

Yorumlar
  • 0 Yorum