Laboratuvar Hayvanlarını Yetiştirme ve Sağlığı Deneme Sınavı Sorusu #387189

  1. Laboratuvarlar çalışma olmasa bile uygun dezenfektan ve temizleyiciler kullanılarak günlük olarak temizlenmeli, ayrıca amaca uygun tasarlanan laboratuvarda düzen her zaman korunmalıdır.
  2. Laboratuvar giriş kapılarında öncelikle biyolojik tehlike uyarı işareti olmalı ayrıca, enfekte oda ya da laboratuvar kapılarına yanlışlıkla girilmesini önlemek için uygun standart işaretler koyulmalıdır.
  3. Laboratuvar ya da barınak yöneticisi, tesisin laboratuvarlarındaki günlük ve acil durumlardaki iş akışı ile bu sırada yapılması gerekenleri içeren bir kılavuz (biyogüvenlik el kitabı) oluşturmalı, sözlü olarak da personel ve çalışanlar ile paylaşmalıdır.

Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri laboratuvar güvenliği ve biyogüvenlik için uyulması gereken kurallar arasındadır?     

 


Yalnız I

 

Yalnız III

 

I-II-III

 

II-III

 

I-II


Yanıt Açıklaması:

Laboratuvar güvenliği ve biyogüvenlik için uyulması gereken kurallardan bazıları şunlardır:
I. Laboratuvarlar çalışma olmasa bile uygun dezenfektan ve temizleyiciler kullanılarak günlük olarak temizlenmeli, ayrıca amaca uygun tasarlanan laboratuvarda düzen her zaman korunmalıdır.
II. Laboratuvar giriş kapılarında öncelikle biyolojik tehlike uyarı işareti olmalı ayrıca, enfekte oda ya da laboratuvar kapılarına yanlışlıkla girilmesini önlemek için uygun standart işaretler koyulmalıdır.
III.  Laboratuvar ya da barınak yöneticisi, tesisin laboratuvarlarındaki günlük ve acil durumlardaki iş akışı ile bu sırada yapılması gerekenleri içeren bir kılavuz (biyogüvenlik el kitabı) oluşturmalı, sözlü olarak da personel ve çalışanlar ile paylaşmalıdır. 

Yorumlar
  • 0 Yorum