Lojistik İlkeleri Deneme Sınavı Sorusu #1129090

Aşağıdakilerden hangisi Freight Forwarder'ların, ülkemizde ki adıyla “Taşıma İşleri Organizatörleri'nin yaptığı faaliyetlerden biri değildir?


Eşyanın gümrük beyanının yapılması, sigortalanması, kıymetli evrakın hazırlanması ve ödemenin tahsilatı

Taşımaya ilişkin konsolidasyon, depolama, elleçleme, paketleme veya dağıtım

Kara, hava, deniz, demiryolu ve kombine taşımacılık hizmetleri

Ülke topraklarında ithal edilen malı gümrükten çekme veya ihraç edilen mallar için gümrük işlemlerini tamamlama, malların sevkiyatının yapılması için rezervasyonun yapılması faaliyetleri

Tedarik süreçlerinin düzenlenmesi, sipariş planlama ve ürün garanti unsurlarını yönetme


Yanıt Açıklaması:

Uluslararası alanda “Freight Forwarder”, ülkemizde ise “Taşıma İşleri Organizatörleri” olarak tanımlanan firmalar, kara, hava, deniz, demiryolu ve kombine (hava+deniz, deniz+kara, hava+kara gibi) taşımacılığın yanı sıra lojistik hizmetler veren işletmelerdir. Taşıma işleri organizatörlerinin geleneksel işleri; ülke topraklarında ithal edilen malı gümrükten çekme veya ihraç edilen mallar için gümrük işlemlerini tamamlama, malların sevkiyatının yapılması için rezervasyonun yapılması gibi faaliyetleri kendi ülkesinde gerçekleştirmektir. Ancak uluslararası ticaretin hızla büyüdüğü günümüzde bu işletmelerin faaliyet alanları; bir ya da daha fazla taşıma türü kullanılarak gerçekleştirilen taşımaya ilişkin konsolidasyon, depolama, elleçleme, paketleme veya dağıtım ile birlikte, ilave işlemler ve danışmanlık dahil tüm hizmetler ile eşyanın gümrük beyanının yapılması, sigortalanması, kıymetli evrakın hazırlanması ve ödemenin tahsilatı gibi işlemleri de kapsayan bir dizi hizmetler zincirini kapsar. Doğru cevap E'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum