Lojistik İlkeleri Deneme Sınavı Sorusu #1178685

E-ticaretle ilgili aşağıda belirtilenlerden hangisi yanlıştır?


E-ticaret sadece malların hangi yolla satıldığı konusunu değiştirmemiş, malların teslim biçimini de değiştirmiştir.

E-ticaret, karmaşık yapısı sebebiyle günden güne önemini kaybetmektedir.

E-ticaretin ekonomik hayatta etkilediği faaliyetler arasında; pazarlama, satış ve promosyon, tedarik, kamu alımları, muhasebe, teslimat ve lojistik vb. sayılabilir.

E-ticaret müşterisi kişiye özel ürünleri sipariş sırasında, siparişin tesliminde tam bir esneklik ve kolaylık ister.

E-ticarette, talebin belirlendiği andan ilgili ürünün tüketildiği ana kadar geçen süreçler kesintisiz bir şekilde elektronik ortamdan takip edilir.


Yanıt Açıklaması:

E-ticaret günden güne büyümektedir. E-ticaretin genişlemesi iş yapma şekillerini ve ekonomik hayatta bazı faaliyetleri etkilemektedir. E-ticaretin ekonomik hayatta etkilediği faaliyetler arasında; pazarlama, satış ve promosyon, tedarik, kamu alımları, muhasebe, teslimat ve lojistik vb. sayılabilir. İnternetin günlük yaşamımıza, iş yapma şekillerimiz arasına girmesi ile birlikte yaptığımız pek çok iş elektronik ortama taşınmıştır. E-ticaret sadece malların hangi yolla satıldığı konusunu değiştirmemiş, malların teslim biçimini de değiştirmiştir. E-ticaret müşterisi kişiye özel ürünleri sipariş sırasında, siparişin tesliminde tam bir esneklik ve kolaylık istemekte ve siparişini verdiği ürünlerin yüksek hızda teslimini talep etmektedir. Günümüz İnternet müşterisi satın alma işlemini gerçekleştirdiği andan kapıya teslim anına kadar siparişlerini izleme olanağına sahip olmak istemektedir. Bu talepler e-ticaretle birlikte bu iş, yapma şekli ile ilgili lojistik işlemleri beraberinde getirmiştir. E-ticarette, talebin belirlendiği andan ilgili ürünün tüketildiği ana kadar geçen süreç içinde meydana gelen her türlü hareket ve bilgi akışının kesintisiz bir şekilde elektronik ortamdan takibi gerçekleştirilmektedir. Yanıt B seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum