Lojistik İlkeleri Deneme Sınavı Sorusu #1376208

Ulusal ve uluslararası lojistik karşılaştırıldığında aşağıda belirtilenlerden hangisi bu farklardandır?

I.  Ulusal lojistik uluslararası lojistikten daha maliyetli ve zordur.

II.Envanter maliyetleri ulusal lojistikte daha yüksektir.

III. Uluslararası taşımacılıkta ağırlıklı olarak deniz yolu, hava yolu ve kara yolu taşımacılığından yararlanılır iken ulusal taşımacılıkta çoğunlukla kara ve demir yolu türleri kullanılmaktadır.

IV. Ulusal lojistikte kültürel, ekonomik ve politik faktörler önemli olmaktadır.

V. Ulusal lojistik işletmelerinin yöneticileri yeni kurum ve kuruluşlarla, yeni koşullarla, daha karmaşık dokümanlarla karşı karşıya kalmaktadırlar.

VI. Uluslararası lojistik çok sayıda yabancı dil bilme gerekliliğini getirmektedir.

VII. Büyüyen iş sahaları, artan masraflar ve zorluklar nedeniyle ulusal lojistik endüstrilerinde işletmeler arası birleşme ihtiyacı oluşmaktadır.


III. VI.

Yalnız IV.

I. II.

Yalnız VI.

Yalnız III.


Yanıt Açıklaması:

Uluslararası taşımacılık ve lojistik dış ticarete konu malların yurt dışına gönderilmesinde satılan ürününün önemli bir parçası olmuştur. Uluslararası taşımacılık söz konusu olduğunda malların üretim yeri ile teslim noktası iki ayrı ülke olmakta ve söz konusu malların belirli bir bedel ve sözleşme çerçevesinde teslim noktasına ulaştırılması gerçekleştirilmektedir. Lojistik uluslararası ticaret, bölgesel bütünleşme ve küreselleşmede önemli bir görev üstlenmektedir. Ulusal ve uluslar arası lojistik karşılaştırıldığında şu farklar görülür:

• Uluslararası lojistik ulusal (yerel) lojistikten daha maliyetli ve zordur.

• Envanter maliyetleri uluslararası lojistikte daha yüksektir.

• Uluslararası taşımacılıkta ağırlıklı olarak deniz yolu, hava yolu ve kara yolu taşımacılığından yararlanılır iken ulusal taşımacılıkta çoğunlukla kara ve demir yolu türleri kullanılmaktadır.

• Uluslararası lojistikte kültürel, ekonomik ve politik faktörler önemli olmaktadır. • Uluslararası lojistik işletmelerinin yöneticileri yeni kurum ve kuruluşlarla, yeni koşullarla, daha karmaşık dokümanlarla karşı karşıya kalmaktadırlar.

• Uluslararası lojistik çok sayıda yabancı dil bilme gerekliliğini getirmektedir.

• Büyüyen iş sahaları, artan masraflar ve zorluklar nedeniyle uluslararası lojistik endüstrilerinde işletmeler arası birleşme ihtiyacı oluşmaktadır. 

Yorumlar
  • 0 Yorum