Lojistik İlkeleri Deneme Sınavı Sorusu #1210237

Aşağıdakilerden hangisi tedarikçilere daha yakın noktalarda yer alan ve üretim yerlerine ham madde bazında, çeşit olarak az ama karma ve büyük hacimli sevkiyat sağlayabilen depolara verilen isimdir?


Klasik depo

Dağıtım merkezi

Toplama merkezi

Aktarma merkezi

Sipariş işleme merkezi


Yanıt Açıklaması:

Depolar amaçlarına göre ise beş başlık altında toplanır:

Klasik depo: Üretim ya da satış noktasının içinde ya da yanında bulunan, ürünlerin genelde uzun süre tutulduğu depolardır.

Dağıtım merkezi: Müşterilere daha yakın noktalarda yer alan ve müşterilere karma, hızlı ve az miktarda ürün teslimatına olanak sağlayan depolardır. Bu depolar göndericiden büyük hacimli sevkiyat sağlar.

Toplama merkezi: Tedarikçilere daha yakın noktalarda yer alan ve üretim yerlerine ham madde bazında, çeşit olarak az ama karma ve büyük hacimli sevkiyat sağlayabilen depolardır.

Aktarma merkezi: Genelde farklı taşıma modları ya da aynı taşıma modunda, farklı taşıma araçları arasında ürünlerin aktarıldığı ve ürünlerin çok kısa süreli kaldığı depolardır.

Sipariş işleme merkezi: Genel olarak İnternet üzerinden adetle satış yapılan sistemlerde, siparişlerin alındığı ve hazırlandığı depolardır.

Yorumlar
  • 0 Yorum