Lojistik Maliyetleri ve Raporlama 1 Deneme Sınavı Sorusu #809713

I. Mevcut muhasebe kuram ve vergi mevzuatı ve tekdüzen muhasebe sistemine göre tüm lojistik maliyetleri toplu olarak bir hesap altında izleme olanağı bulunmamaktadır.

II. 2 Sıra No' lu MSUGT’ye göre, boş olan 8 No.lu hesap sınıfı, yönetim muhasebesi amaçları için kesinlikle kullanılamaz.

III. THP’de boş bırakılan 8 No.lu hesap sınıfı kullanılarak lojistik maliyetlerin toplu olarak kayıtlanması ve izlenmesi mümkündür.

Lojistik maliyetlerin, yönetim muhasebesi kapsamında kayıtlanmasına ilişkin yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?


I-II

II-III

I-III

Yalnız I

Yalnız II


Yanıt Açıklaması:

Mevcut muhasebe kuram ve vergi mevzuatı ve tekdüzen muhasebe sistemine göre tüm lojistik maliyetleri toplu olarak bir hesap altında izleme olanağı bulunmamaktadır. Ancak 2 Sıra No' lu MSUGT’ye göre, boş olan 8 No.lu hesap sınıfı, Tebliğdeki muhasebe ilkelerine ve eş zamanlı maliyet tespit etme yöntemine aykırı olmamak şartıyla yönetim muhasebesi amaçları için kullanılabilmektedir. Bu kapsamda, THP’de boş bırakılan 8 No.lu hesap sınıfı kullanılarak lojistik maliyetlerin toplu olarak kayıtlanması ve izlenmesi mümkündür. Bunun için öncelikle uygun bir hesap planının oluşturulması gerekmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum