Lojistik Maliyetleri ve Raporlama 2 Deneme Sınavı Sorusu #1052827

Analitik yöntemin bu dezavantajının yanında, işletmelere sağlayacağı avantajlar da vardır. Aşağıdakilerden hangisi bu avantajlardan birisi değildir?


Maliyetleri oluşturan unsurların hem miktar hem de tutar olarak değişimlerinin kolaylıkla izlenmesine olanak vermektedir.

İşletmelerde toplam maliyet fonksiyonu oluşturulduktan sonra gerçekleşen fiyat değişimlerinin toplam maliyeti nasıl değiştirdiği kolaylıkla gözlenebilmektedir.

Olması gereken teknik ilişkilerin bilinmesi, fiili çalışmalar sonucu ortaya çıkan verimsizlik ve savurganlıkların ortaya çıkmasını ve maliyet kontrolünün yapılabilmesini sağlar.

Sadece faaliyet hacmi en yüksek ve en düşük iki dönemi hesaplamaya dâhil etmesi nedeniyle maliyetlerin nasıl davranış göstereceklerinin tahmininde bulunmayı sağlar.

Geçmişe ait kayıt ve gözlemlerin bulunmadığı ya da yetersiz olduğu durumlarda, maliyetlerin davranış biçimlerinin belirlenmesini sağlar.


Yanıt Açıklaması:

Sadece faaliyet hacmi en yüksek ve en düşük iki dönemin hesaplamaya dâhil edilmesi en yüksek ve en düşük hacimler yönteminin bir dezavantajıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum