Lojistik Maliyetleri ve Raporlama 2 Deneme Sınavı Sorusu #972117

Aşağıdaki şıklardan hangisinde verilen "Lojistik Süreçte Dış Kaynak Kullanımına Başvurma Nedenin" amacıyla eşleşmesi doğrudur?


Paketleme - Depo tesis maliyeti ve taşıma sürecinde kullanılan tüm araç maliyeti ile sipariş sürecine ilişkin maliyetlerin düşürülmesi

Esneklik - İşletmeler dış kaynak kullanımı yolu ile lojistik maliyetlerini mümkün olduğunca düşürmek suretiyle sermaye maliyetlerini düşürebilirler.

Maliyet - Dış kaynak kullanmak suretiyle müşteri tatminine odaklanılır. Müşteri tatminine yönelik uygulamalar artık istisna değil, kural hâline gelmiştir.

Bilgi teknolojileri - Müşteri tatmini ve maliyetler açısından son derece önemlidir. Yeni teknoloji ve bilgi sistemlerine dış
kaynak kullanımıyla ulaşım kolay ve daha az maliyetlidir.

Personel verimliliği - Lojistiğin değişen yapısı yeni sipariş şekillerinin ve değişen müşteri gereksinimlerinin karşılanmasına yardımcı olur. Ayrıca işletmeye rekabet avantajı sağlar.


Yanıt Açıklaması:

Tablo 2.3 Lojistik Süreçte Dış Kaynak Kullanımına Başvurma Nedenleri
Nedenler Amaç


  • Yatırım geri dönüş-oranı - Depo tesis maliyeti ve taşıma sürecinde kullanılan tüm araç maliyeti ile sipariş sürecine ilişkin maliyetlerin düşürülmesi
  • Personel verimliliği - Personelin esas işe yoğunlaşması sağlanarak verimliliğinin artırılması
  • Esneklik -Cari piyasa işleyiş esasları ve ürün niteliği değişir ise buna bağlı olarak lojistik süreçde değişir. Lojistiğin değişen yapısı yeni sipariş şekillerinin ve değişen müşteri gereksinimlerinin karşılanmasına yardımcı olur. Ayrıca işletmeye rekabet avantajı sağlar.
  • Maliyet - İşletmeler dış kaynak kullanımı yolu ile lojistik maliyetlerini mümkün olduğunca düşürmek suretiyle sermaye maliyetlerini düşürebilirler.
  • Müşteri ve özellikli hizmetler - Dış kaynak kullanmak suretiyle müşteri tatminine odaklanılır. Müşteri tatminine yönelik uygulamalar artık istisna değil, kural hâline gelmiştir.
  • Paketleme - Ürünlerin her bir müşteri grubunun istek ve gereksinimine göre paketlenmesi
  • Bilgi teknolojileri - Lojistik süreçte yeni teknoloji ve bilgi sistemlerinin kullanımı müşteri tatmini ve maliyetler açısından son derece önemlidir. Yeni teknoloji ve bilgi sistemlerine dış kaynak kullanımıyla ulaşım kolay ve daha az maliyetlidir
Yorumlar
  • 0 Yorum