Lojistik Maliyetleri ve Raporlama 2 Deneme Sınavı Sorusu #1055611

I. Bu yöntemle çalışan işletmeler, müşteri maliyetlerinin hesaplanmasına yönelik karşılaştıkları sorunları giderebilmek için, müşteri maliyetlerini FTM yöntemi yardımıyla kurulacak model ile hesaplamalıdırlar.

II. Müşterilerin kârlılıkları hesaplanırken lojistik maliyetleri/ giderler, pazarlama ve satış maliyetlerinden/giderlerinden sonra müşteri katkı payından çıkarılmaktadır. 

III. Bu yöntemi benimseyen ve hizmet üreten şirketler ar-ge, pazarlama-satış, genel yönetim ve lojistik ile ilgili maliyetleri üretimin maliyet unsuru olarak kabul etmezler. 

IV. Bu yöntemle maliyet hesaplanırken sadece ilgili hesap dönemi sonuna ilişkin müşteri kârlılıkları hesaplanabilir, geleceğe ilişkin tahminlerde kullanılamaz.

V. Müşteri karlılık analizinde en önemli ve karmaşık olan aşama, müşteri maliyetlerinin hesaplanması aşamasıdır.


Yukarıdaki ifadelerden hangileri "Geleneksel Maliyetleme Yöntemine Göre Müşteri Kârlılık Analizi" uygulaması ile ilgilidir?


I, II, III

II, III, IV

I, III, V

II, III, V

III, IV, V


Yanıt Açıklaması:

I ve V no'lu ifadeler "Faaliyet Tabanlı Maliyetleme Yöntemine Göre Müşteri Kârlılık Analizi" ile ilgiliyken II, III, IV no'lu ifadeler "Geleneksel Maliyetleme Yöntemine Göre Müşteri Kârlılık Analizi" ile ilgilidir. Doğru cevap B'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum