Lojistik Planlama Ve Modelleme Deneme Sınavı Sorusu #983471

I. FFF sezgiselinin FNF sezgiselinden farkı, yeni ürünün mevcut paletin katmanına sığmaması durumunda bu katmanı kullanıma kapatmamasıdır.

II. FFF sezgiselinde yüklenecek ürünler boylarına göre yeniden sıralanır ve sırasıyla paletlere yerleştirilir. 

III. İlk ürün birinci paletin tabanının en sağına yerleştirilir.

IV.  Eğer yeni ürünün boyu, palet boyu eksi birinci katman boyundan fazla ise ikinci paletin tabanının en sağına yerleştirilir. 

Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?


I, II

I,III

III,IV

I,III,IV

II,III


Yanıt Açıklaması:

FFF sezgiselinde yüklenecek ürünler boylarına göre yeniden sıralanır ve sırasıyla paletlere yerleştirilir. İlk ürün birinci paletin tabanının en soluna yerleştirilir. İkinci sıradaki ürün birinci paletin birinci katmanına boyutları nedeniyle sığmıyorsa ikinci katmana yerleştirilmeye çalışılır. Eğer yeni ürünün boyu, palet boyu eksi birinci katman boyundan fazla ise ikinci paletin tabanının en soluna yerleştirilir. Aksi hâlde, birinci palette ikinci katman açılır ve ürün oraya yerleştirilir. Üçüncü ürün kullanımdaki tüm paletler içinden boyutlarına uygun olan ilk paletin ilk uygun katmanına yerleştirilir. Bu süreç, gerekmesi durumunda yeni paletler ve katmanlar kullanıma açılarak tüm ürünler yerleştirilene kadar devam eder.
FFF Sezgiselinin FNF sezgiselinden farkı, yeni ürünün mevcut paletin katmanına sığmaması durumunda bu katmanı kullanıma kapatmamasıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum