Mağaza Atmosferi Deneme Sınavı Sorusu #798582

  1. Müşterileri rahatsız etmeden olabildiğince göz iletişimi kurulmalıdır.
  2. Mümkün olduğunca magazin sözcükler kullanılmalıdır.
  3. Yüzünüz, gülümseyen ve yumuşak bir ifadeye sahip olmalıdır.
  4. Müşteri ile konuşurken elleriniz mümkün olduğu kadar hareketli olmalıdır.

Mağazaya gelen müşterileri etkilemede beden dilinin etkisi oldukça fazladır. Bu bağlamda yukarıda yer alan ifadelerden hangilerinin müşteri üzerinde olumlu etki bırakacağı söylenebilir?


II, III ve IV

I ve II

II ve IV

I, III ve IV

I, II ve III 


Yanıt Açıklaması:

Mağazaya gelen müşterileri etkilemede beden dilinin etkisi oldukça fazladır. Bu bağlamda şu hususlara dikkat edilmelidir:

İnsanlarla onları rahatsız etmeyecek ölçüde, ancak mümkün olduğu kadar çok göz ilişkisi kurmak iletişimi iyileştirmede önemlidir.

Yüzünüz, gülümseyen ve yumuşak bir ifadeye sahip olmalıdır. Mümkün olduğu kadar sıcak ve dostça tebessüm edip gülmek müşteriler üzerinde olumlu etki yaratır.

Jestlerinizi çok aşırıya kaçmadan kullanın. Ellerinizi cebinizde tutmaktan ve kollarınızı kavuşturmaktan, ellerinizle ağzınızı örtmekten kaçının. Açık ve anlaşılır jestleri tercih edin. Müşteri ile konuşurken elleriniz mümkün olduğu kadar hareketli olmalıdır. Bu durağanlık değil, aktiflik hissi uyandırır.

Argo ve magazin sözcüklerden olabildiğince kaçının. Yanlış yerleşmiş sözcükler kullanmamaya ve hece atlamaları yapmamaya çalışın.

Yorumlar
  • 0 Yorum