Maliye Politikası 1 Deneme Sınavı Sorusu #795613

Aşağıda verilen tanımlardan hangisi doğrudur?


Tanıma gecikmesi, bir maliye politikası paketi için harekete geçme anı ile bu paketin uygulamaya başlanması arasındaki gecikmedir.

İradi maliye politikası, bir ekonomide talebi yönlendirmek veya istikrar sağlamak amacıyla toplum otoritesi ile iradi kararlar almasıdır.

İşsizlik sigortası, iş sahiplerinin ilgili fona prim ödemesidir.

Otomatik istikrar sağlayıcılar, hiçbir iradi karar gerek kalmadan durgunluk döneminde bütçe açığı veya enflasyon döneminde bütçe fazlası yaratarak ekonomide istikrar sağlayan mekanizmalardır.  

Uygulama gecikmesi, bir ekonomide herhangi bir sorunun ortaya çıkışı ile bir mali işlem için harekete geçme kararı arasındaki gecikmedir.


Yanıt Açıklaması:

İradi maliye politikası, bir ekonomide talebi yönlendirmek veya istikrar sağlamak amacıyla siyasal otoritesinin ile iradi kararlar almasıdır. Uygulama gecikmesi, bir maliye politikası paketi için harekete geçme anı ile bu paketin uygulamaya başlanması arasındaki gecikmedir. Uygulama gecikmesi, , bir maliye politikası paketi için harekete geçme anı ile bu paketin uygulamaya başlanması arasındaki gecikmedir. İşsizlik sigortası ise, çalışanın ilgili fona prim ödemesidir. Dolayısıyla doğru cevap D'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum