Maliyet Analizleri Deneme Sınavı Sorusu #905185

I. Bu maliyet türünün toplamını oluşturan alt maliyet unsurlarından herhangi birisinden herhangi bir mamule ne kadar harcandığı tam olarak belirlenebilir.

II. Genel üretim maliyetleri mamullere doğrudan aktarılamadığı için, ancak dağıtım yoluyla mamullerle buluşturulabilmektedir.

III. Genel üretim maliyeti, birbirinden farklı özelliklere ve davranışlara sahip çeşitli alt maliyet unsurlarının bir araya gelmesinden oluşur.

Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri genel üretim maliyetlerindendir?


Yalnızca I

I ve II

II ve III

I ve III

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

Genel üretim maliyetleri ile mamuller arasında direkt (doğrudan) bir ilişki kurulamamaktadır. Bu maliyet türünün toplamını oluşturan alt maliyet unsurlarından herhangi birisinden herhangi bir mamule ne kadar harcandığı belirlenemez.Genel üretim maliyetleri mamullere doğrudan aktarılamadığı için, ancak dağıtım yoluyla
mamullerle buluşturulabilmektedir. Bu nedenle, genel üretim maliyetleri maliyet dağıtımının esasını oluştururlar. Genel üretim maliyeti, birbirinden farklı özelliklere ve davranışlara sahip çeşitli alt maliyet unsurlarının bir araya gelmesinden oluşur. Doğru cevap C şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum