Marka İletişim Kampanyaları Deneme Sınavı Sorusu #1015735

Aşağıdakilerden hangisi, kriz zamanlarında medya ile ilişkilerde dikkat edilmesi gerekenlerden biri değildir?


Medyayla ilişkilerde kriz konusunda spekülasyon yapılmalı ve doğru olmayan, zanna dayalı bilgiler verilmelidir.

Kriz konusuyla ilgili olarak yeni bilgiler alındıkça basın bültenleri aracılığıyla basın mensuplarına aktarılmalı ve basının bu bültenleri alıp almadığı kontrol edilmelidir.

24 saat görev yapan bir büro oluşturulmalı ve bu bürodan iletilecek bilgiler kriz yönetimi ekibinin onayından geçtikten sonra iletilmelidir.

Medyaya yapılacak açıklamalarda mümkün olduğunca yazılı açıklama yolu tercih edilmelidir.

Medya açıklamalarında açık olunmalıdır. Açık sözlü bir biçimde yeni bilgiler geldiğinde medyaya bu bilgilerin iletileceği bildirilmelidir.


Yanıt Açıklaması:

Kriz Zamanlarında Medya ile İlişkiler

Kriz zamanlarında medya ile kurulacak ilişkiler çok önemlidir. Kriz zamanlarında, medyanın desteğini, saygısını, anlayışını ve toleransını kazanmak için medya ile kurulucak ilişkilerde dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanabilir (Regester, 1995’den akt: Okay ve Okay, 2001): • Medyayla ilişkilerde kriz konusunda spekülasyon yapılmamalı ve doğru olmayan, zanna dayalı bilgiler verilmemelidir.

• Kriz konusuyla ilgili olarak yeni bilgiler alındıkça basın bültenleri aracılığıyla basın mensuplarına aktarılmalı ve basının bu bültenleri alıp almadığı kontrol edilmelidir.

• 24 saat görev yapan bir büro oluşturulmalı ve bu bürodan iletilecek bilgiler kriz yönetimi ekibinin onayından geçtikten sonra iletilmelidir.

• Medyaya yapılacak açıklamalarda mümkün olduğunca yazılı açıklama yolu tercih edilmelidir.

• Medya açıklamalarında açık olunmalıdır. Açık sözlü bir biçimde yeni bilgiler geldiğinde medyaya bu bilgilerin iletileceği bildirilmelidir.

• Halkla ilişkiler yöneticisi tüm bu faaliyetlerde gösteri yapan birisi değil, olayları idare eden birisi olmalıdır. Halkla ilişkiler yöneticisi medya karşısında savunmacı bir konuma geçerse, medyanın soruları karşısında zor durumda kalabilir.

• Medya karşısında veya başkalarına “yorum yok” şeklinde bir tutum içerisine girmek yerine sorulan soruya neden cevap verilemediği açıklanmalıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum