Marka İletişimi Tasarımı ve Uygulamaları Deneme Sınavı Sorusu #875880

Aşağıdakilerden hangisi konumlandırma stratejisini açıklamaktadır?


Ürün ya da hizmet kategorisine adını veren markaların tümüdür.

Bir firmanın iyi bilinen bir markasının ismini başka kategorideki bir üründe kullanması olarak tanımlanan bir pazarlama stratejisidir.

Bir markanın rakiplerinden farklılaştırabilmesi için pazarlama iletişimi yoluyla hedef tüketicinin zihninde markayla ilgili özel bir alan oluşturulması etkinliğidir.

Esas ürünün belli segmentlere ulaşılması için farklı varyasyonlarının üretilmesidir.

Bir firmanın ürettiği ürün ve hizmetlerini, onların özelliklerini, kurumsal kimliğini, üretim biçimini, teknolojisini, ürettiği unsurlara yüklediği duygusal bağlarla birlikte, hedef kitleye, onların bütün bunları sahiplenmesini, benimsemesini, istemesini sağlayacak şekilde aktarmasıdır.


Yanıt Açıklaması:

Konumlandırma: Bir markanın rakiplerinden farklılaştırabilmesi için pazarlama iletişimi yoluyla hedef tüketicinin zihninde markayla ilgili özel bir alan oluşturulması etkinliğidir. Markanın belirlenen faydaları dâhilinde onu rakiplerine karşı üstün konuma
taşıyacak, hedef kitle için anlamlı olan özellik öne çıkarılır, pazarlama iletişimi kanalıyla
markaya artı değerler katılır. Konumlandırma ilkesi, günümüz marka yaratma süreçlerinin altın anahtarıdır (Ries ve Trout, 1981: 23). Günümüzün yoğun, etkin, karmaşık iletişim ve tüketim dünyasında tüketiciler tarafından ayırt edilmenizi, hatırlanmanızı, bilinmenizi ve ayrışmanızı sağlamak üzerine geliştirilmiştir.

Yorumlar
  • 0 Yorum