Marka İletişimi Tasarımı ve Uygulamaları Deneme Sınavı Sorusu #907586

"Satın alma süreci büyük oranda ilişki yönetimidir. Satışın kalbi ve ruhu insanlardır. İnsanlar sevdikleri ve kendilerini seven insanlarla ticaret yapmak isterler. Onları tanıyacağız. Onları anlayacağız. Onlara yardımcı olacağız. Onlara rehberlik edeceğiz. Onların asla yalnız bırakmayacağız. " düsturuyla hareket eden bir işletme “sadakat yaratma” konusunda hangi ilkeyi öne çıkarmaktadır?


Değer ve güvence verin

Farklılaşmaya bakın

İnsanlar, insanlarla iş yapar

Odaklanın

Etkin iletişim sağlayın


Yanıt Açıklaması:

“Sadakat yaratma” konusunda anahtar kabul edebilecek beş ilke
aşağıda sıralanmıştır. (Lawfer, 2004):


1. İnsanlar, insanlarla iş yapar. Satın alma süreci büyük oranda ilişki yönetimidir. Satışın kalbi ve ruhu insanlardır. İnsanlar sevdikleri ve kendilerini seven insanlarla ticaret yapmak isterler. Onları tanıyacağız. Onları anlayacağız. Onlara yardımcı olacağız. Onlara rehberlik edeceğiz. Onların asla yalnız bırakmayacağız. Sadakat ardından gelecektir.
2. Farklılaşmaya bakın. Farklılaşma ancak müşterileriniz için bir değer farkı yarattığınızda işe yarar. Bu biraz da müşterinizin ne istediği ile ilgilidir. Siz belirgin ve net olansanız, bu özelliğinizi sizi ayrıştırıcı neden olarak bir satış sebebi yaratır.
3. Değer ve güvence verin. Değer, tek başına toplam bir kavramdır. Fiyat avantajı dışında değerden söz edilmeli. Değer sağlamak, müşteriye kendisini iyi hissettirecek en iyi yolu bulmaktır. Değer aynı zamanda, güvence sağlamaktır. Müşterilerinizin sizinle tekrar tekrar iş yapmakla ilgili tek teşvikin, bir sonraki satın almanın en sonuncusu kadar iyi bir değer sağlayacağına dair güvence olmalıdır. Güvence, geri dönüşün çekim noktasıdır. Bunun anlamı, müşterinin beklentilerinin her seferinde karşılanmasıdır. Bu da sadakattir.
4. Odaklanın. Odaklanmak, müşterileriniz hakkında ne kadar derin düşündüğünüzün cevabıdır. Basitçe bir satış yapmak yerine ilişkiye odaklanma yeteneğinizi geliştirmek, müşteri sadakati oluşturmada kritik önem taşır. Daha fazla odaklanmak göze korkutucu görünebilir. Yeni müşteriler edinmek yerine mevcut müşterilere bağımlı kalmak ve odaklanmak konusunda şüphe duyuyor olabilirsiniz. Odaklanırsanız, dikkatiniz satışa yönelir. Sonucu sadakat olacaktır.
5. Etkin iletişim sağlayın. Müşterilerinize verdiğiniz mesaj, müşteri sadakati oluşturma sürecinde merkezi bir önem taşır. Ne söylediğinizle, nasıl söylediğinizle ve bakışınızla iletişim kurarsınız.

Yorumlar
  • 0 Yorum