Marka İletişimi Tasarımı ve Uygulamaları Deneme Sınavı Sorusu #950793

Journal of New Communications Research’de yayınlanan araştırmaya göre aşağıdaki ifadelerden hangisi tüketiciler ve bunların sosyal medya davranışlarına ilişkin diğer verilere ait değildir?




Sosyal medya ağları ve bloglar kullanıcıların zamanının yaklaşık %25’ini tüketmektedir. 

Dünya internet kullanıcıları, sosyal medya ağları ve blog sitelerinde 110 milyar dakikanın üzerinde zaman harcamaktadır.

Sosyal medya kullanıcıların alışveriş oranı sosyal medya kullanmayanlara oranla %45 daha fazladır. 

2011 yılında, sosyal medyada ortalama ziyaretçi oranı önceki yıla oranla %66 daha fazla gözükmektedir. 

Sosyal medya sitelerinde en çok vakit geçirenler Avustralya’dan bağlantı kuran kullanıcılardır.


Yanıt Açıklaması:

Journal of New Communications Research’de 2008 yılında yayınlanan ve katılımcıların %78’inin 25- 55 yaş aralığı, % 6’sının 25 yaş altı ve %15’inin de 55 yaş üstü olduğu araştırma sonuçları ise tüketicilerin markalar hakkında satın alma kararı verirken sosyal medyadaki kaynakları ne kadar önemsediğini kanıtlar niteliktedir. Bu araştırmada 12-17 yaş grubu kullanıcıların oranı %18’dir. Geriye kalan kullanıcılar ise yaş grubu itibariyle alım gücüne sahip tüketicilerdir. 12- 17 yaş grubunun da tüketim alışkanlıkları ve satın alma güçleri olmasa da “satın aldırtma motivasyonları” göz önünde bulundurulduğunda markalar için önemli bir müşteri potansiyelinin sosyal medyada var olduğunu söylemek yerinde bir tespit olacaktır (Davis, 2007: 402). Tüketiciler ve bunların sosyal medya davranışlarına ilişkin diğer veriler ise şöyle sıralanmaktadır:

• Sosyal medya ağları ve bloglar kullanıcıların zamanının yaklaşık %25’ini tüketmektedir.

• Dünya internet kullanıcıları, sosyal medya ağları ve blog sitelerinde 110 milyar dakikanın üzerinde zaman harcamaktadır.

• 2011 yılında, sosyal medyada ortalama ziyaretçi oranı önceki yıla oranla %66 daha fazla gözükmektedir.

• Sosyal medya sitelerinde en çok vakit geçirenler Avustralya’dan bağlantı kuran kullanıcılardır.


(“Customer Care and Brand Reputation in the Age of Social Media”, Journal of New CommunicationsResearch, Vol. III/Issue 1 - October 2008, s.4)

 

Yorumlar
  • 0 Yorum