Marka İletişimi Tasarımı ve Uygulamaları Deneme Sınavı Sorusu #950660

Son yıllarda çoklu kanalların yaygınlaşmasıyla birçok alanda heyecan verici gelişmeler yaşanmıştır? Aşağıdakilerden hangisi bu alanlardan biri değildir?


e-ticaret

yeni dijital platformlar

açık kaynak kodlu işletim sistemleri

arama motoru optimizasyonu

pazarlama ulaşımı


Yanıt Açıklaması:

Özellikle son yıllarda çok kanallı pazarlama ve perakendeciliğin dijital ortamla birleşmesi, dijital trendlerin en önemlilerinden olmuştur. Reklamverenlerin TV spotlarını twitlerle birleştirmesini sağlayan yeni platformların ortaya çıkması, Twitter’ın bu iki ortamı kullanıcılara fark ettirmeden pazarlayan bir yolla birleştirme tutkusunun kanıtıdır.

Son yıllarda dijital reklam alanında büyük değişiklikler yaşanmış, abartılı reklamlara rağmen, içeriğin fazla sayıda izleyici kitlesi oluşturması ve özellikle paralı içeriğe yatırım yapan medya sahipleri için büyük fırsatlar sunmaktadır. Özellikle, çoklu-kanal yaygınlaştıkça, arama motoru optimizasyonu(SEO), pazarlama ulaşımı ve e-ticaret alanında heyecan verici fırsatlar ortaya çıkıyor. Bununla beraber, çoklu-kanalın gücünden yararlanmak ve çevrimiçi tecrübeyi mağazaya, mağaza tecrübesini de çevrimiçi hale getirmek için daha çok çalışıldığını görüyoruz. Dijital ortamın mağazalarda, mağaza araştırmalarının da çevrimiçi satışlarda sürdürülebilmesi için çoklu platformlardaki iletişimi bir araya getirme çabaları vardır. Gelecek yıllarda çoklu- kanal ve çoklu-medya dünyasında artış görülecektir.

Yorumlar
  • 0 Yorum