Marka İletişimi Tasarımı ve Uygulamaları Deneme Sınavı Sorusu #901468

Mary Carmichael tarafından yazılan Nöromarkalama: Yakınınızdaki Bir Laboratuvara Mı Geliyor? isimli makalede  “Her ne kadar araştırmanın henüz “çok erken safhalarında” olduğunu kabul etse de, bunun nihai olarak ya tüketicilerin şirketler tarafından ya da daha etkili propaganda yapabilmek için beyin tarama kullanan hükümetler tarafından vatandaşların tamamen manipülasyonuna sebep olabilir.” ifadesiyle nöromarkalamadaki hangi kavrama vurgu yapılmak istenmektedir?


Para

Zaman

Etik

Tutum

Karar


Yanıt Açıklaması:

Nöromarkalamanın etikliği hakkındaki geniş araştırmalardan biri de Nöromarkalama: Yakınınızdaki Bir Laboratuvara Mı Geliyor? isimli bir makaledir. Mary Carmichael tarafından yazılan makale, Gary Ruskin’in korkuları olan daha katı reklamcılık düzenlemelerine desteği tartışır. Carmichael şöyle yazar: “Her ne kadar araştırmanın henüz “çok erken safhalarında” olduğunu kabul etse de, bunun nihai olarak ya tüketicilerin şirketler
tarafından ya da daha etkili propaganda yapabilmek için beyin tarama kullanan hükümetler tarafından vatandaşların tamamen manipülasyonuna sebep olabilir.” Bakıldığında bu korkutucu bir fikirdir. Hiç kimse manipüle edilmek istemez. Bu çalışmalar beyinlerinin taranmasına izin veren gönüllüler olmasa gerçekleştirilemez.

Yorumlar
  • 0 Yorum