Marka İletişimi Tasarımı ve Uygulamaları Deneme Sınavı Sorusu #900054

  • Taşınabilir cihazları sayesinde mağaza içi alışverişçi araştırmaları, ürün deneyim araştırmaları hatta öğrenme süreçleriyle alakalı yeni metodolojilerin geliştirilmesinde bu sistemden tüm dünyada faydalanılmaktadır.
  • Halk arasında yaygın deyimle “beyin elektrosu çekme” diye adlandırılan bu teknik, 1924’da Alman ruh hekimi Hans Berger tarafından geliştirilmiştir.

Yukarıda belirtilen özellikler, nöromarkalama ölçüm tekniklerinden hangisi için söylenebilir?


RSNA

EEG

POPAI

fMRI

PET


Yanıt Açıklaması:

Elektroensefalografi (EEG)
Elektroensefalografi ya da EEG beyin görüntüleme teknolojisi, beyindeki elektriksel aktiviteyi ölçen bir yöntemdir. Bilişsel süreçlerin en doğrudan ölçümünü elektriksel ölçüm teknikleri sağlar. Bunlar beyin aktivitesini bilişsel hızda (yani milisaniyelerden bahsediyoruz) ölçebilen yegâne tekniklerdir. Halk arasında yaygın deyimle “beyin elektrosu çekme” diye adlandırılan bu teknik, 1924’da Alman ruh hekimi Hans Berger tarafından geliştirilmiştir (Carter, 2013:6).

Nöromarkalama araştırmalarında, EEG sisteminin, gerek kullanım kolaylığı gerekse diğer beyin görüntüleme tekniklerine göre çok daha düşük maliyetli olması sebebiyle, kullanımı tüm dünyada çok sık görülen bir durumdur. Taşınabilir EEG cihazları sayesinde mağaza içi alışverişçi araştırmaları, ürün deneyim araştırmaları hatta öğrenme süreçleriyle alakalı yeni metodolojilerin geliştirilmesinde EEG’den tüm dünyada faydalanılmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum