Marka İletişiminde Analiz ve Araştırma 1 Deneme Sınavı Sorusu #1017167

  1. Telefon rehberlerinden veya buna benzer listelerden belirlenen örneklem üzerinden, ihtiyaç duyulan veriler, anketörlerin katılımcılarla yaptıkları telefon görüşmeleriyle toplanır.
  2. Bu veri toplama biçimi, hedef kitlenin büyük çoğunluğunun telefon sahibi olduğu, soruların açık ve anlaşılır ifadelendirildiği, eğitimli anketörlerin bulunduğu, araştırmada zaman sınırlılığı olduğu ve sonuçların hemen alınması gerektiği durumlarda kullanılan en uygun uygulama yöntemdir.

Yukarıdaki açıklama anket araştırmasında kullanılan hangi tekniktir?


yüz yüze görüşme

telefonla görüşme

bilgisayar destekli telefonla görüşme

posta anketleri

web anketleri


Yanıt Açıklaması:

Bu teknikte aynı kişiyi birden fazla defa aramak gerekebilir. Katılımcı için en uygun anket zamanı ve yeri bulmak önemlidir. Görüşmeler anketör tarafından sormaca formlarının üzerine doldurulabilir ya da doğrudan bilgisayar ortamına kaydedilebilir. Otomotiv sektörü, telefonla anket uygulamanın sıklıkla kullanıldığı sektörlerden biridir. Otomobil acenteleri yeni bir araba satışını takip eden hafta gibi kısa bir zamanda müşterilerine ulaşarak, hem acente hakkında hem de satılan ürün hakkında anket uygulamaktadır. Böylelikle, firma, acente ve satılan ürün hakkında en kısa sürede geri bildirim almakta ve memnuniyeti değerlendirmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum