Medeni Usul Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1298860

I-Taraflar yargılama usulünü, Hukuk Muhakemeleri Kanununun tahkime ilişkin kısmındaki emredici hükümlere aykırı olmamak kaydıyla, serbestçe belirleyebilirler.

II-Taraflar, tahkim yerini serbestçe kararlaştırabilir.

III- Taraflar tahkim süresi konusunda anlaşmamışlarsa, bir hakemin görevlendirildiği davalarda hakemin seçildiği tarihten itibaren bir yıl içinde, hakem esas hakkında karar vermelidir.

IV-Hakemlerin tahkim yargılamasına başlayabilmesi için uyuşmazlığın taraflarından birinin talepte bulunması, dava açması gereklidir.

Tahkimde yargılama usulü ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğru olarak verilmiştir?


I ve II

II ve III

I, II ve III

I, III ve IV

I, II, III ve IV


Yanıt Açıklaması:

Taraflar yargılama usulünü, Hukuk Muhakemeleri Kanununun tahkime ilişkin kısmındaki emredici hükümlere aykırı olmamak kaydıyla, serbestçe belirleyebilirler. Taraflar, tahkim yerini serbestçe kararlaştırabilir. Taraflar tahkim süresi konusunda anlaşmamışlarsa, bir hakemin görevlendirildiği davalarda hakemin seçildiği tarihten itibaren bir yıl içinde, hakem esas hakkında karar vermelidir. Hakemlerin tahkim yargılamasına başlayabilmesi için uyuşmazlığın taraflarından birinin talepte bulunması, dava açması gereklidir. Doğru cevap E şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum