Medya Ekonomisi ve İşletmeciliği Deneme Sınavı Sorusu #1256013

Gazete çıkaran bir basın işletmesinde, "iç ve dış haberler", bu işletmenin hangi birimine bağlı olarak çalışırlar?


Genel Yayın Müdürlüğü

Satış Müdürlüğü

Mali İşler Müdürlüğü

Bölge Müdürlüğü

Halkla İlişkiler Müdürlüğü


Yanıt Açıklaması:

Büyük bir gazetede Genel Yayın Müdürlüğü, Satış Müdürlüğü ve Mali İşler Müdürlüğü bulunur. Genel Yayın Müdürlüğü: Gazete ya da derginin yayımlanmasından sorumludur. Yazı müdürleri,sekreterler, yazarlar, iç ve dış haberciler, fotoğrafçılar, arşivciler, teleks ya da telefon sorumluları, haber ve yazı işlerine bağlı otomobil sürücüleri gibi kategoriler bu müdürlüğün .yönetimindedir.

Satış Müdürlüğü: Gazete ya da derginin makine ağzından alınmasından tüketicinin eline geçene kadarki süreçten sorumludur. Bir gazete, şu şekilde dağıtılmaktadır: Matbaadan alınmakta, şehirlere gönderilmekte, buradaki baş bayilere verilmekte, baş bayiler tali bayilere satış için vermektedir.

Mali İşler Müdürlüğü: Gazete ya da dergi sermayesinin kullanılması ve bunun denetimi ile yükümlüdür. Muhasebe müdürlüğü, kredi işleri, ortaklarla ilgili sermaye işleri, yönetim, ilan ve reklam işleri, banka ilişkileri, sermayenin sağlanması, kâğıt ve mürekkep gibi işletme gereklerinin sağlanması ve bu işlerle uğraşanlar bu müdürlüğün yönetimi altında yer almaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum