Medya Sosyolojisi Deneme Sınavı Sorusu #1165954

Kamu kitle iletişimi ile özel iletişim örgütlerinin arasındaki temel fark nedir?


Kamu kitle iletişimiyle yapılan üretim çoğu kez iktidarların etkisinde olan bir yapıdır, özel iletişim örgütleri kâr amaçlı kuruluşlardır.
Kamu kitle iletişimiyle yapılan üretim hizmet amaçlı olan bir yapıdır, özel iletişim örgütleri kâr amaçlı kuruluşlardır.
Kamu kitle iletişimiyle yapılan üretim çoğu kez iktidarların etkisinde olan bir yapıdır, özel iletişim örgütleri hizmet amaçlı kuruluşlardır.
Kamu kitle iletişimiyle yapılan üretim herkesin çıkarlarını savunmaya yöneliktir, özel iletişim örgütleri kâr amaçlı kuruluşlardır.
Kamu kitle iletişimiyle yapılan üretim çoğu kez iktidarların etkisinde olan bir yapıdır, özel iletişim örgütleri herkesin çıkarlarını savunmak amaçlı olarak kurulmuş kuruluşlardır.

Yanıt Açıklaması: TRT gibi kamu kitle iletişimiyle yapılan üretim çoğu kez iktidarların etkisinde olan bir yapıdır: Devletin resmî ideolojisi çerçevesinde yayın yapan bu kuruluşlar, hemen her zaman hükümet politikalarını, iktidar partisinin çıkarını savunmuş ve çeşitli ölçüde savunmaya devam etmektedir. Özel iletişim örgütleri her firma gibi kâr amaçlı kuruluşlardır. Günlük faaliyetleri yoluyla bu örgütler kendilerinin, ürünlerinin ve kendi temsil ettikleri genel ideolojik, ekonomik ve siyasal yapının pazarlamasını ve satışını yaparak kendi varlıklarını teminat altına alır ve kâr/fayda amaçlarını gerçekleştirirler.
Yorumlar
  • 0 Yorum