Medya ve Etik Deneme Sınavı Sorusu #865817

Hangisi ingilizce adı Organization of News Ombudsmen olan ve kısaca ONO olarak anılan Haber Ombudsmanları O¨rgütünün maaşlarından biri olamaz?


Gazetecilik mesleğinin, habercilik alanında yüksek etik standartlar kazanmasına ve bu standartları sürdürmesine yardımcı olmak, bu sayede mesleğin hizmet ettiği insanların gözündeki güvenilirliğini arttırmak.

Haber ombudsmanları ya da okur temsilcileri için ilkeler belirlemek ve bunları geliştirmek

Haber ombudsmanlığının yaygınlaşmasını kısıtlamak

U¨yeleri arasında deneyim, bilgi ve fikirlerin paylaşılması için bir platform sağlamak

Yayıncılar, editörler, basın konseyleri ve diğer meslek kuruluşlarıyla bağlantılar kurmak, belirli çıkar grupları için sözcü sağlamak ve medya soruşturmalarına yanıt vermek.


Yanıt Açıklaması:

İngilizce adı Organization of News Ombudsmen olan ve kısaca ONO olarak anılan Haber Ombudsmanları O¨rgütü sistemin uluslararası düzeyde standartlarını belirleyen kuruluştur. Kuruluşta Dünya üzerindeki bütün kıtalardan temsilciler vardır ve onların bir araya gelmesi ile kurulmuştur. Ombudsmanlar her yıl farklı bir ülkede iki yılda bir de Amerika Birleşik Devletlerinde bir araya gelerek gündemdeki çeşitli konuları tartışarak uluslararası standartların oluşumuna aracılık etmektedirler. ONO’nun internet sayfasında örgütün amaçları şu şekilde sıralanmıştır:

  • Gazetecilik mesleğinin, habercilik alanında yüksek etik standartlar kazanmasına ve bu standartları sürdürmesine yardımcı olmak, bu sayede mesleğin hizmet ettiği insanların gözündeki güvenilirliğini arttırmak.

  • Haber ombudsmanları ya da okur temsilcileri için ilkeler belirlemek ve bunları geliştirmek

  • Haber ombudsmanlığının yaygınlaşmasına destek olmak

  • U¨yeleri arasında deneyim, bilgi ve fikirlerin paylaşılması için bir platform sağlamak

  • Yayıncılar, editörler, basın konseyleri ve diğer meslek kuruluşlarıyla bağlantılar kurmak, belirli çıkar grupları için sözcü sağlamak ve medya soruşturmalarına yanıt vermek.

Yorumlar
  • 0 Yorum