Medyada Eleştirel Yaklaşımlar Deneme Sınavı Sorusu #1230719

I. Devlet müdahalesi en aza indirilmelidir.

II. Pazar güçlerine olabildiğince serbestlik tanınmalıdır.

III. Pazar sisteminin kusurları devlet müdahalesi ile düzeltilebilir.

IV. Pazar sisteminin yarattığı eşitsizlik giderilebilir.

Medyanın eleştirel ekonomi politiği için özellikle dört tarihsel süreç önemlidir; ve ‘devlet ve hükümet müdahalesinin değişen rolü’ olarak ifade edilen süreç, eleştirel ekonomi politik yaklaşımın başlangıcından beri üzerinde durduğu önemli bir süreçtir.

Yukarıdakilerden hangisi eleştirel ekonomi politik yaklaşımın “devlet ve hükümet müdahalesi” ile ilgili fikirlerini anlatırken kullanılamaz?


Yalnız I

I ve II

II ve III

Yalnız III

III ve IV 


Yanıt Açıklaması:

Medyanın eleştirel ekonomi politiği için özellikle dört tarihsel süreç önemlidir; ve ‘devlet ve hükümet müdahalesinin değişen rolü’ olarak ifade edilen süreç, eleştirel ekonomi politik yaklaşımın başlangıcından beri üzerinde durduğu önemli bir süreçtir. Yaklaşım, medya etkinliklerinde özellikle devlet müdahalesinin uygun faaliyet alanını belirlemekle ilgilenmiştir. Klasik anlamdaki ekonomi politikçiler, devlet müdehalesinin en aza indirilerek pazar güçlerine en geniş serbestliğin tanınması gerektiğinden söz ederler. Eleştirel ekonomi politikçiler ise pazar sisteminin yarattığı eşitsizlikle ilgilenirler. Devlet müdahalesinin alacağı biçim üzerinde anlaşamamalarına rağmen, pazar sisteminin kusurlarının ancak devlet müdahalesi tarafından düzeltilebileceğini savunurlar.

Dolayısıyla doğru cevap B şıkkıdır. 

Yorumlar
  • 0 Yorum