Memur Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1306126
I- Geçici süreli görevlendirilen memur geçici göreve gönderilmeden önce bağlı bulunduğu kurumun mevzuatına bağlıdır.
II- Geçici süreli olarak yurt dışına görevlendirilen devlet memurları aylıkları, diğer mali ve sosyal haklarını kurumlarından alır.
III- Geçici süreli görevlendirme süresi bir yılda iki kez altı aydan fazla olamaz.
IV- Geçici süreli görevlendirmenin memurun görevi ile ilgili olması şarttır.
V- Yurt dışına geçici süreli görevlendirmelerde memurun görevlendirileceği kurumda göreve ilişkin 4. Ve daha yukarı bir dereceden boş bir kadronun bulunmalıdır.
Yukarıdakilerden hangisi/leri kurumlar arası geçici süreli görevlendirmelerle ilgili şartlar arasında yer alır?
I-II-IV |
II-III-IV |
I-III-V |
II-IV-V |
I-II-V |
Kurumlar arası geçici süreli görevlendirme konusunda DMK Ek madde 8’de “Memurlar, geçici görevlendirme yapmak isteyen kurumun talebi ve çalıştıkları kurumun izni ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında aşağıda belirtilen şartlarla geçici süreli olarak görevlendirilebilir:
- Yurt dışında görevlendirilen güvenlik görevlileri hariç olmak üzere, memurun görevlendirileceği kurumda göreve ilişkin 4. ve daha yukarı bir dereceden boş bir kadronun bulunması şarttır.
- Geçici süreli görevlendirilen memurlar, geçici süreli olarak görevlendirildikleri kurumların mevzuatına uymakla yükümlüdür.
- Geçici süreli olarak görevlendirilen memurlar, yurt dışında görevlendirilen güvenlik görevlileri hariç olmak üzere, aylıkları ile diğer mali ve sosyal haklarını kurumlarından alır. Bu memurların kadroları ile ilişkileri, kendi sınıf ve derecelerindeki terfi ve emeklilik hakları devam eder.
- Geçici süreli görevlendirme süresi bir yılda altı ayı geçemez. Yurt dışında görevlendirilen güvenlik görevlileri için geçici görevlendirme süresi en çok iki yıldır; gerekli görülmesi hâlinde bu süre bir katına kadar uzatılabilir.
- Geçici süreli görevlendirmenin, memurların göreviyle ilgili olması şarttır.
f. Geçici süreli görevlendirmede memurun muvafakati aranır.
Yorumlar
- 0 Yorum