Menü Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #918487

Menü tarihi ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?


Klasik Menü’nün oluşma eğilimi ilk olarak Fransa’da XVI. Louis’in (1638-1715) tahta çıkmasıyla başlamıştır.

Modern Menüler, Maurice Edmond Sailland adlı kişinin klasik mutfağın yaratıcısı Auguste Escoffier’in hazırlamış olduğu menüleri oluşturması ve “Nouvelle Cuisine” yi yaratması ile ortaya çıkmıştır.

Fransa’da yemek pişirme sanatında en büyük pay sahibi olan diğer kişi yeme-içme konusunda yazılar yazan gazeteci Fernand Point’tir.

Auguste Escoffier,  Dünya çapında meşhur olan ve yemek üretiminin İncil’i olarak kabul edilen “Le Guide Culinaire” adlı kitabın yazarıdır.

Nouvelle Cuisine, Klasik Fransız Mutfağı’na çok önem verip, ağır yemeklerden oluşan minimalist bir akımdır.


Yanıt Açıklaması:

Klasik Menü’nün oluşma eğilimi ilk olarak Fransa’da XIV. Louis’in (1638-1715) tahta çıkmasıyla başlamıştır. XIV. Louis’in mutfağa olan ilgisini daha sonraları tahta çıkan XV. ve XVI. Louis’ler sürdürmüşlerdir. Modern Menüler, Fernand Point adlı kişinin klasik mutfağın yaratıcısı Auguste Escoffier’in hazırlamış olduğu menüleri oluşturması ve “Nouvelle Cuisine” yi yaratması ile ortaya çıkmıştır. Fransa’da yemek pişirme sanatında en büyük pay sahibi olan diğer kişiler ise Auguste Escoffier ve yeme-içme konusunda yazılar yazan gazeteci Maurice Edmond Sailland’dır. Auguste Escoffier, Avrupa’nın tanınmış mutfakları ile kraliyet mutfaklarında çalışmıştır. Fransız Mutfağı’nın en son reformcularından birisi olarak kabul edilmektedir. Dünya çapında meşhur olan ve yemek üretiminin İncil’i olarak kabul edilen “Le Guide Culinaire” adlı kitabın yazarıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum