Menü Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #919105

I- Restoranlar içerisinde kullanılan ve müşterilerin kendi isteklerine göre sipariş verebilecekleri yiyecek ve içeceklerin yer aldığı menü kartlarıdır. 

II- Menü kartlarının dış görünümüne oldukça önem verilmektedir. Boyutları genellikle 23x32 ve 27x36 ebatlarına denk gelmektedir. 

III- Menü kartları içerisinde yer alan yiyecek ve içeceklerin altında servis edilecek
yiyecek ve içecekle ilgili bilgiler bulunmaktadır.

Yukarıda verilen özellikler aşağıdaki menü türlerinden hangisi ile ilgilidir?


Ziyafet ve Düğün Menü kartları

Çocuk Menüsü Kartları

Oda Servisi Menü Kartları

Kahvaltı Menü Kartları

Alakart Restoran Menü Kartları


Yanıt Açıklaması:

Alakart Restoran Menü Kartları: Alakart restoranlar içerisinde kullanılan ve müşterilerin kendi isteklerine göre sipariş verebilecekleri yiyecek ve içeceklerin yer  aldığı menü kartlarıdır. Alakart restoranların menü kartlarının dış görünümüne oldukça önem verilmektedir. Boyutları genellikle 23x32 ve 27x36 ebatlarına denk gelmektedir. Yiyecek ve içecek işletmesinin sunduğu kalite, ürünlerinin fiyat aralığına göre de menü kartının boyutu ve dizaynı değişmektedir. Menü kartı içerisinde yer alan yiyecek ve içecekler her grup için ayrı ayrı ucuzdan pahalıya gidecek şekilde veya satışı yükseltilmek istenen ürünün dikkat çekebileceği şekilde dizayn edilmeli ve hazırlanmalıdır. Alakart menü kartları içerisinde yer alan yiyecek ve içeceklerin altında servis edilecek yiyecek ve içecekle ilgili bilgiler bulunmaktadır. Mesela, yiyeceğin ham maddesi, pişirme şekli, pişirme süresi, neyle servis edileceği, garnitür veya sosları, hangi tadın yoğunlukta
hissedildiği gibi bilgiler bulunabilmektedir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum