Menü Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #918470

Menünün doğru bir şekilde hazırlanması noktasında aşağıdakilerden hangisi doğrudur?


Yiyecek ve içecek yöneticileri menüde yer alan ürünlerin fiyatlarını sabitlemelidir.

Menüler, çok beğenilmeyen ve satılamayan yiyecek ve içeceklerin geliştirilmesinde önemli bir yer tutar.

Yeni yiyecek ve içeceklerin geliştirilmesi, bu yeni ürünlerin kârlı biçimde pazarlanması için de menüler kullanılabilmektedir.

Yiyecek ve içecekleri müşteri istek ve ihtiyaçlarına, değişen zamana göre ayarlamak ve kısa dönemde sürekli bir büyüme sağlayabilmek açısından da menünün doğru hazırlanması önem teşkil etmektedir.

Yiyecek ve içeceklerin satış oranlarının tespiti, zaman zaman menülerin doğru analizi ve takibi ile mümkün olabilmektedir.


Yanıt Açıklaması:

Menünün doğru bir şekilde hazırlanması noktasında aşağıdaki noktalara dikkat edilmelidir:

  • Menü, bir yiyecek ve içecek işletmesinde sunulan ürünlerin önemli bir parçasıdır. Yiyecek ve içecek yöneticileri menüde yer alan ürünlerin fiyatlarını geliştirmeli, mevcut ve potansiyel müşteriler için menüyü uygun hâle getirmelidir.
  • Yiyecek ve içecek işletmeleri, müşterilerin tercihlerini iyi analiz etmeli, finansal güçlerinin farkında olmalı ve dışarıda yeme içme alışkanlıklarını doğru yorumlamalıdır.
  • Menüler, en çok beğenilen ve satılan yiyecek ve içeceklerin geliştirilmesinde önemli bir yer tutar. Bu anlamda pazarlamanın da önemli bir aracı konumundadır.
  • Yiyecek ve içecek işletmeleri kararlı ve verimli yiyecek ve içecek pazarlarını araştırmak ve geliştirmek istemektedirler. Bu öncelikli amaç için de menüler önemli bir araç olmaktadır.
  • Yeni yiyecek ve içeceklerin geliştirilmesi, bu yeni ürünlerin kârlı biçimde pazarlanması için de menüler kullanılabilmektedir.
  • Yiyecek ve içecekleri müşteri istek ve ihtiyaçlarına, değişen zamana göre ayarlamak ve uzun dönemde sürekli bir büyüme sağlayabilmek açısından da menünün doğru hazırlanması önem teşkil etmektedir.
  • Yiyecek ve içeceklerin satış oranlarının tespiti, kalitesinin yükseltilmesi ve satışların artırılması da menülerin doğru analizi ve takibi ile mümkün olabilmektedir.
  • Sosyal sorumluluğa önem vererek yiyecek ve içecek işletmelerinin prestijini ve imajını artırmak da menü ile mümkün olabilmektedir.
Yorumlar
  • 0 Yorum