Menü Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #944079

Belirli bir amaca ulaşmak için katlanılan, parasal olarak ifade edilebilen ve bir değer birikiminin oluşmasına olanak veren fedakârlıkların toplamına ne ad verilir?


Fiyat

Öz kaynak

Satış

Maliyet

Kar


Yanıt Açıklaması:

En genel tanımıyla maliyet, “belirli bir amaca ulaşmak için katlanılan, parasal olarak ifade edilebilen ve bir değer birikiminin oluşmasına olanak veren fedakârlıkların toplamı” olarak da ifade edilmektedir. Fiyat, herhangi bir mal ve hizmetin değişim veya birim değerinin parayla gösterilmesidir. Yatırımın geri dönüşüne göre, maliyete göre, talebe göre veya pazara göre fiyatlandırma yapılabilmektedir. Kâr/zarar: İşletmenin bir mal ve hizmet üretiminde elde ettiği gelirin
mal ve hizmetin maliyetinden yüksek olma durumu ‘kâr; bir mal ve hizmet üretiminde elde edilen gelirin, mal ve hizmetin maliyetinden düşük olma durumu ise ‘zarar’ olarak tanımlanmaktadır. Öz kaynak: Hissedarların sermaye olarak işletmeye yatırdıkları varlıklar ile işletmenin dağıtılmayan kârları toplamından oluşan sermaye, diğer bir deyişle şirket varlıkları toplam değerinden borçların düşürülmesiyle hesaplanan net varlıklardır. Doğru cevap D seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum