Menü Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #920509

I- Menüde kahvaltı ürünleri, atıştırmalık, öğle yemeği ürünleri ve akşam yemeği ürünleri bulunur ve günün her saatinde servis edilir. 

II- Bu menüyü sunan restoranlarda her öğünü içeren menüler ayrı ayrı bulunur. Ancak özelliği gereği bu restoranları talep edenler, günün farklı saatlerinde çalışan işçiler veya havaalanı ve liman gibi trafiğin yoğun olduğu bölgelere yakın olan yerleşimlerde bulunan kişilerdir. 

Yukarıda özellikleri verilen özel menü türü aşağıdakilerden hangisidir? 


Kaliforniya menü 

Ziyafet menüsü 

Şefin menüsü 

Tadım menüsü 

Yöresel menü 


Yanıt Açıklaması:

Kaliforniya Menü
Kaliforniya’da ortaya çıktığından dolayı bu ismi almıştır. Menüde kahvaltı ürünleri, atıştırmalık, öğle yemeği ürünleri ve akşam yemeği ürünleri bulunur ve günün her saatinde servis edilir.
Kaliforniya menüler, gün boyu açık (24 saat) restoranlarda uygulanan bir menü türüdür. Özellikle ev dışı yiyecek ve içecek harcamalarının yüksek olduğu Kuzey Amerika
ülkelerinde, büyük oranda Amerika Birleşik Devletleri’nde karşılaşılabilecek bu menü
türünü sıkça kullanan restoranlar bulunmaktadır. Kaliforniya menü sunan restoranlarda
her öğünü içeren menüler ayrı ayrı bulunur. Ancak özelliği gereği bu restoranları talep
edenler, günün farklı saatlerinde çalışan işçiler veya havaalanı ve liman gibi trafiğin yoğun olduğu bölgelere yakın olan yerleşimlerde bulunan kişilerdir. Örneğin gece vardiyasında çalışan bir işçi için akşam 22.00, sabah kahvaltısı gibi günün ilk öğünüdür. O saatte, alternatifler arasında yer alan uygun restoranlara gidilerek dengeli beslenme sağlanabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum