Mesleki Yazışmalar Deneme Sınavı Sorusu #1333540

......................................HASTANESİ MÜDÜRLÜĞÜNE,

20 Şubat 20.. tarihinde saat 08:00’de hastanenizde annem göz ameliyatı oldu. Ameliyatı yapan Dr. ....................... idi. Ameliyattan sonra saat 09:00’da annem odaya alındı. Odaya alındıktan sonra akşam geç saate kadar hiçbir görevli (hastabakıcı, hemşire, doktor) annemin durumunu görmek üzere odasına gelmedi. Bir ara servisteki hemşirelere durumu sorduğumda “hastanız belirtildiği üzere ilaçlarını içsin” dendi. Akşam 21:00 civarında annemin ağrıları başladı. Hemşireye sordum; “doktor gelecek, bekleyin” dedi. Ancak saat 22:00 itibariyle hala gelen giden olmayınca Dr. .........................’yı cep telefonundan aramak zorunda kaldım. Dr................ telefonda bana “zaten biraz sonra hastaneye geleceğini; ailesiyle yemekte olduğunu ve neden kendisini rahatsız ettiğimi” sordu. Şaşkınlığım ve öfkem iyice arttı. Doğruca hastane yönetimine gittim ama geç saat olduğu için yetkili hiç kimseye ulaşamadım. 30-35 dakika sonra doktor hastaneye, hastamın yanına geldi. Sadece annemle konuştu; benimle diyaloğa geçmedi.

Doktorun benimle diyaloğa geçip geçmemesi önemli değil. Önemli olan ameliyat sonrası hastayla ilgilenmesi gereken kişilerin neden görevlerini gerektiği gibi yapmadığı ve Dr. ................’nın telefondaki tavrı.

Dr. .................. tavrından, serviste çalışan kişilerin ilgisizliğinden şikayetçiyim. Söz konusu durumla ilgili sosyal medya kanalıyla da düşüncelerimi paylaşmak istiyorum ki hastanenizde ameliyat olmadan önce insanlar bir kez daha düşünsünler.

Yukarıdaki yazı türü aşağıdakilerden hangisine bir örnektir?


reklam ve satış

şikayet

tamim

red-kabul

gönderme


Yanıt Açıklaması:

Yukarıdaki yazı türü şikayet yazısına bir örnektir. Doğru yanıt B’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum