Muhasebe Denetimi Deneme Sınavı Sorusu #801465

İşletme yöneticileri ve işletmeyle ilgili pek çok taraf her gün değişik karar almak durumundadır. Bu kararların büyük çoğunluğu da finansal kararlar diyebileceğimiz karar vericinin ekonomik durumuna etki eden kararlardır. İşletme ile ilgili finansal bilgi kullanıcıları adını verdiğimiz bu taraflar bulunmaktadır. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi bu taraflardan biri değildir?


Yöneticiler

İşletme Sahipleri ve Ortaklar

Çalışanların

Devlet

Yabancı Ülkeler


Yanıt Açıklaması:

İşletme yöneticileri ve işletmeyle ilgili pek çok taraf her gün değişik karar almak durumundadır. Bu kararların büyük çoğunluğu da finansal kararlar diyebileceğimiz karar vericinin ekonomik durumuna etki eden kararlardır. İşletme ile ilgili finansal bilgi kullanıcıları adını verdiğimiz bu tarafları şöyle
sıralayabiliriz: Kuşkusuz finansal bilgi kullanıcısı olarak en önemli taraf yöneticilerdir. Yöneticiler, işletmeyi yönetebilmek için karar alırken bilgiye ihtiyaç duyarlar. 

İşletme Sahipleri ve Ortaklar, önemli bir bilgi kullanıcısı taraftır.

Çalışanların işlerinin devamlılığı ve ücretleri işletmenin başarısına bağlı olduğu için finansal bilgi ihtiyacındadırlar.

Kredi verenler için bu nedenlerle işletmelerin finansal bilgileri çok önemlidir. 

Diğer önemi bir finansal bilgi kullanıcısı Devlettir. 

İşletme dışından diğer bir bilgi kullanıcısı ise işletmeyle iş ilişkisinde bulunan; işletmeden alacağı ve işletmeye borcu olan taraflardır.

Yorumlar
  • 0 Yorum