Muhasebe Yazılımları Deneme Sınavı Sorusu #1057213

I. Süreç geliştirme
II. Tesislerin hazırlanması
III. Kalite artırma
IV. Depoların belirlenmesi
V. Satış

ERP sistemlerinin doğru kullanımı başarılı TZY uygulamaları açısından kilit öneme sahiptir. Günümüzde işletmelerde ERP sistemleri ile desteklenen ve sürece dayalı bir organizasyon yapısını temsil eden yeni bir yaklaşım öne çıkmıştır. Bu anlamda yukarıdakilerden hangileri bir organizasyonda söz konusu temel süreçler arasındadır?


I, II ve IV

I, II ve V

II, III ve IV

I, II, III ve IV

II, III, IV ve V


Yanıt Açıklaması:

ERP sistemlerinin doğru kullanımı başarılı TZY uygulamaları açısından kilit öneme sahiptir. Günümüzde işletmelerde ERP sistemleri ile desteklenen ve sürece dayalı bir organizasyon yapısını temsil eden yeni bir yaklaşım öne çıkmıştır. Bu anlamda bir organizasyonda söz konusu beş temel süreçten bahsedilebilir:

  • Yeni bir ürün ya da hizmet için bir fikirden bir iş prototipine kadar uzanan “süreç geliştirme”,
  • Yeni bir ürün ya da hizmete ilişkin bir iş prototipinden (iş örneğinden ) üretim/fabrika ya da hizmet tesislerine ve bunları destekleyen sistemlerin ve kaynakların başarılı biçimde tasarımına, uygulamasına ve test edilmesine kadar uzanan “tesislerin hazırlanması”,
  • Pazar analizinden ve pazarın ihtiyaçlarından bir müşteri siparişini alıncaya kadar geçen sürece ilişkin “satış”,
  • Bir müşteri siparişinden müşteriye gerekli ürünlerin ya da hizmetlerin sunumuna ve ödeme işlemlerine kadar uzanan “siparişi karşılama” ve
  • Bir hizmetle ilişkili olarak müşterinin aranmasından, olası sorunların belirlenmesine ve müşteri tatminine kadar uzanan “hizmet” süreçlerinden oluşmaktadır.

Doğru yanıt B seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum