Müşteri İlişkileri Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #47510

Dengeli skor kartının amaçları ve indeksleri dört perspektife göre işletme faaliyetine odaklandığı söylenebilir. Bu perspektifler; öğrenme ve büyüme perspektifi, finansal perspektif, müşteri perspektifi ve iç iş süreçleri perspektifidir. Her perspektifin içinde temel performans göstergeleri bulunmaktadır. Yukarıda verilen bilgiye göre aşağıdakilerden hangisinde perspektif türü ve temel performans göstergeleri doğru eşleştirilmiştir?


Müşteri perspektifi: Temel performans göstergesi yatırımın geri dönüşü/ hisse başına kazanç/ ekonomik katma değerdir.
Finansal perspektif: Temel performans göstergesi çalışan tatmini/ çalışanın elde tutulması/ çalışan çapraz eğitimi/ çalışan verimliliğidir.
Öğrenme ve büyüme perspektifi: Temel performans göstergesi yatırımın geri dönüşü/ hisse başına kazanç/ ekonomik katma değerdir.
İç iş süreçleri perspektifi: Temel performans göstergesi kalite uygunluğu/ üretim maliyetleri/çevrim süreleri/ pazar hızı/ envanter yönetimi/ müşteri bilgi sistem kesintisi/ zamanında, eksiksiz ve hatasız lojistik performanstır.
Finansal perspektif: Temel performans göstergesi müşteri tatmini/ müşteriyi elde tutma/ kazanma/ müşteri bağlılığı/ müşteri başına satışlar/ gelir artışı/ pazar payı/ müşteri payıdır.

Yanıt Açıklaması: İç iş süreçleri perspektifinin temel performans göstergesi kalite uygunluğu, üretim maliyetleri,çevrim süreleri, pazar hızı, envanter yönetimi, müşteri bilgi sistem kesintisi, zamanında, eksiksiz ve hatasız lojistik performans olduğu için doğru yanıt D seçeneğidir.
Yorumlar
  • 0 Yorum