Müşteri İlişkileri Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #47395

Müşteri ilişkileri anketinin yapılmasının amacı nedir?


MİY’i uygularken belirli aralıklarla müşterilerin memnuniyet düzeyini belirlemek amacıyla anket tekniğinden yoğun bir şekilde yararlanır. Anket tekniğiyle işletmeler, müşterilerinin memnuniyet düzeyini belirlerken, aynı zamanda müşterinin işletmeden hoşnu
MİY uygulanırken şirketin mal varlığıyla ilgili gelir ve giderlerin kontrol edilmesi için kullanılır. Bu anket sayesinde Şirketin girdileri değerlendirerek müşteri memnuniyetinin ölçme ve değerlendirmesi yapılır.
MİY uygulanırken müşteri memnuniyetinin önemi vurgulanır. Müşteri memnuniyetinin analiz sonuçlarına göre, müşterilere geri dönüşler yapılarak şirketin memnuniyeti bildirilir.
MİY uygulanırken, Şirketler, kar ve müşteri arasındaki düzenlemelerin değerlendirilmesi için yapılır.
MİY uygulanırken, müşterilerin şirket ortaklığı düzenlemek karlılığı arttırmak için düzenlenen bir analiz yöntemidir.

Yanıt Açıklaması: Müşteri ilişkileri anketi; işletmeler, MİY’i uygularken belirli aralıklarla müşterilerin memnuniyet düzeyini belirlemek amacıyla anket tekniğinden yoğun bir şekilde yararlanır. Anket tekniğiyle işletmeler, müşterilerinin memnuniyet düzeyini belirlerken, aynı zamanda müşterinin işletmeden hoşnut olmadığı unsurlara ilişkin bilgi elde ederek, bu bilgiler doğrultusunda bir takım düzenleyici faaliyetler gerçekleştirir. İşletmeler müşteri ilişkileri bağlamında sürekli gelişmeyi sağlamak için, müşteri tatmin ölçüm programları geliştirmiştir. Anket de, bu programın temel bir parçasını oluşturmaktadır. Müşteri ilişkilerine yönelik olarak düzenlenen anketler, kalitatif ölçümlerin yanı sıra kantitatif ölçümleri de içermektedir. Müşteri tatminini belirlemek isteyen işletmeler aşağıda belirtilen aşamaları yerine getirmelidir:
Yorumlar
  • 0 Yorum