Mutfak Hizmetleri Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #903540

Aşağıdaki şıkların hangisinde maliyet kavramı doğru bir şekilde tanımlanmıştır?


Bir mamul veya hizmetin edinilmesi için daha önceki dönemde yapılan harcamalardan o mamul ve hizmetin edinilmesinde katlanılan fedaka^rlıkların parasal tutarıdır.

Bir mamul veya hizmetin edinilmesi için, o dönem içinde yapılan harcamalarla, daha önceki dönemde yapılan harcamalardan o mamul ve hizmetin edinilmesinde katlanılan fedaka^rlıkların parasal tutarıdır.

Bir mamul veya hizmetin edinilmesi için, o dönem içinde yapılan harcamalardan o mamul ve hizmetin edinilmesinde katlanılan fedaka^rlıkların parasal tutarıdır.

Bir mamul veya hizmetin edinilmesi için, o dönem içinde yapılan harcamalarla, daha önceki dönemde yapılan harcamaların parasal tutarıdır.

Bir mamul veya hizmetin edinilmesi için, yapılan harcamalardan o mamul ve hizmetin edinilmesinde katlanılan fedaka^rlıkların parasal tutarı maliyet olarak adlandırılır.


Yanıt Açıklaması:

Bir mamul veya hizmetin edinilmesi için, o dönem içinde yapılan harcamalarla, daha önceki dönemde yapılan harcamalardan o mamul ve hizmetin edinilmesinde katlanılan fedaka^rlıkların parasal tutarı maliyet olarak adlandırılır. Doğru cevap "B" dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum