Öğrenme Yönetim Sistemleri Deneme Sınavı Sorusu #905861

ÖYS’de yer alan iletişim ve etkileşim bileşenle­rinden anlık mesajlaşma ile ilgili hangisi söylenemez?


Mesaj­lar daha sonraki bir zamanda görüntülenebilmektedir.

Kullanıcıların eşzamanlı olarak birbirlerine mesaj gönderdikleri iletişim ve etkileşim aracıdır.

Hem birebir karşılıklı iki kullanıcı arasındaki mesajlaşmaya hem de birden fazla kullanıcının katıla­bileceği sohbet odaları yoluyla çoklu mesajlaşmaya olanak tanımaktadır.

Oluşturulan sohbet odaları anlık tartışmalar yapılmasını sağlamaktadır.

Öğ­renenlerin ve öğretim elemanının yapılandırılmış bir şekilde birbirlerine sorular yöneltmelerine ve cevaplar vermelerine olanak tanımaktadır.


Yanıt Açıklaması:

Anlık mesajlaşma, kullanıcıların eşzamanlı olarak birbirlerine mesaj gönderdikleri iletişim ve etkileşim aracıdır. Bu işlev dahili mesajlaşmadan farklıdır. Dahili mesajlaşma eşzamansız iletişim amacıyla kullanılırken, anlık mesajlaşma eşzaman­lı iletişim amacıyla kullanılmaktadır. Bir başka de­yişle, dahili mesajlaşma yoluyla gönderilen mesaj­lar daha sonraki bir zamanda görüntülenebilmekte veya cevaplanabilmekteyken anlık mesajlaşma yoluyla gönderilen mesaj anında görüntülenebil­mekte ve cevaplanabilmektedir. Anlık mesajlaşma hem birebir karşılıklı iki kullanıcı arasındaki me­sajlaşmaya hem de birden fazla kullanıcının katıla­bileceği sohbet odaları yoluyla çoklu mesajlaşmaya olanak tanımaktadır. Oluşturulan sohbet odaları anlık tartışmalar yapılmasını sağlamaktadır. Çoklu anlık mesajlaşmanın gerçekleştiği sohbet odala­rında öğretim elemanı moderatörlük yapabilir ve dilerse belirli öğrenenlerin sohbet odasına katıl­malarını sağlayabilir. Anlık mesajlaşma işlevi, öğ­renenlerin ve öğretim elemanının yapılandırılmış bir şekilde birbirlerine sorular yöneltmelerine ve cevaplar vermelerine olanak tanımaktadır. ÖYS bünyesinde gerçekleştirilen anlık mesajlaşmalar, sohbet odaları da dahil olmak üzere, sistem tara­fından kayıt altına alınmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum