Öğretim İlke Ve Yöntemleri Deneme Sınavı Sorusu #589520

Aşağıdakilerden hangisi yapılandırmacılığın öğrenmeye yönelik ilkelerindendir?


Çocukların öğrenme hızına saygı duyulmalı, kendi hızlarıyla öğrenmelerine olanak tanınmalıdır.

Yeni öğrenmeler, çocuğun sahip olduğu bilişsel yapılarla öğrenilebilecek nitelik taşımalıdır. Bir başka deyişle, ne zor ne de kolay olmalıdır.

Öğrenme işinin niteliği, öğrenme sürecinde önemlidir; öğrenme işi zorluk bakımından öğrencinin gelişim düzeyine, gereksinimlerine uygun olmalıdır.

Güdülenme öğrenmede etkinliği sağlayan önemli bir etmendir.

Öğrenme, öğretmen ya da başkası tarafından düzenlenen etkinlikler tarafından
gerçekleştirilmektedir.


Yanıt Açıklaması:

Yapılandırmacılığın öğrenmeye yönelik ilkeleri şöyle özetlenebilir:
Öğrenme pasif bir alma süreci değil, etkin bir anlam oluşturma sürecidir. Öğrenme kavramsal bir değişmeyi içerir; öğrenme bireylerin çeşitli kavramlarla ilgili daha önce edindiği anlayışları yeniden yapılandırmasıdır. Öğrenme özneldir; birey öğrendiği şeyleri çeşitli semboller, imgeler, grafik ya da modeller yoluyla içselleştirir. Öğrenme durumsaldır ve çevresel koşullara göre şekillenir. Öğrenme sosyaldir; başkalarıyla etkileşimleri yoluyla gelişir. Öğrenme duygusaldır; zihin ve duygu birbiriyle ilişkilidir. Öğrenme işinin niteliği, öğrenme sürecinde önemlidir; öğrenme işi zorluk bakımından öğrencinin gelişim düzeyine, gereksinimlerine uygun olmalıdır. Öğrenme gelişimseldir; öğrenme bireylerin sosyal, fiziksel, duygusal ve zihinsel gelişimlerinden etkilenir. Öğrenme öğrenci merkezlidir; öğrencinin ilgileri çevresinde yoğunlaşır. Öğrenme süreklidir; belli bir yer ve zamanda değil, her yerde ve zamanda oluşur. Doğru cevap C'dir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum