Öğretim İlke Ve Yöntemleri Deneme Sınavı Sorusu #591208

Fen ve teknoloji dersinde bitkilerin büyümesi konusunu işleyen bir öğretmen öğrencilerinden pamuk, su ve güneş ışığı ile fasulyenin filizlenmesini gözlemlemelerini istemiştir. Burada öğretmenin yaptığı bu etkinlik hangi öğretim ilkesine daha çok hizmet etmektedir?


Yaparak-yaşayarak

Bireysellik

Ekonomiklik

Güncellik

Açıklık


Yanıt Açıklaması:

Öğrenciler, görmek ve işitmekten çok yaparak öğrenirler. Öğrenmede işitme ve görme de etkili olmakla birlikte, yaparak öğrenme daha yararlı ve kalıcı öğrenme sağlamaktadır. Yaparak-yaşayarak öğrenme ilkesinin gereği olarak, öğretim etkinliklerinin planlanmasına, gerçekleştirilmesine ve değerlendirilmesine katılan öğrenciler, daha kolay ve kalıcı olarak öğrenirler. Öğretmenin rehberliğinde öğrenci tarafından gerçekleştirilen etkinliklerin öğretim değeri büyüktür. Dolayısıyla, öğrenci, öğrenmek için etkinlikte bulunmalı; öğrendiklerini de uygulamaya koymalıdır. Buna göre söz konusu etkinlik yaparak-yaşayarak öğretim ilkesi ile ilişkilidir. Doğru yanıt A seçeneğidir.

Yorumlar
  • 1 Yorum
  • Beyza 11.01.2022 22:47:55

    Öğrenciler bir şey yapmıyorlar öğretmen konunun daha iyi anlaşılması için araç materyaller kullanarak konuyu daha anlaşılır açık hale getiriyor bu yüzden kesinlikle açıklık ilkesi