Öğretimde Planlama Ve Değerlendirme Deneme Sınavı Sorusu #875744

Seçeneklerden hangisi sunuş yoluyla öğretim stratejisinde kullanılan yöntemlerden biridir? 


Tümevarım yöntemi uygulamak

Bilim adamı gibi düşünmek

Veri toplamak

Bolca örnek vermek

Gözlem yapmak


Yanıt Açıklaması:

Sunuş yoluyla öğretme stratejisinin taşıdığı kimi özellikler bulunmaktadır:
1. Sunuş yoluyla öğretme, öğretmen ve öğrenci arasında yoğun bir etkileşimi gerektirir. Buna göre, öğretmen konuyla ilgili açıklamalar yapar ve onların konuyla ilgili fikirlerini ya da anlayamadıkları noktaları belirlemeye çalışır. Karşılıklı olarak, bilgi alışverişinin ders boyunca sürmesi temeldir.                  2. Sunuş yoluyla öğretme bol örnek vermeyi gerektirir. Ağırlık sözel öğrenmede olmakla birlikte örnekler, resimler, şemalar gibi görsel ve öteki uyarıcıları kapsamaktadır. Konu yeterince anlaşılıncaya kadar örneklerin verilmesine devam edilir.
3. Sunuş yoluyla öğretme genelden özele doğru aşamalı bir sıra izlemektedir. Bir başka deyişle, tümdengelim yöntemi uygulanır. Daha genel ve kapsamlı kavramlar önce, bu kavramın kapsamında yer alan daha özel ve dar kavramlar sonra sunulur.
4. Öğretim adım adım ilerler. Ders ön düzenleyicilerle başlar. Ön düzenleyiciler, derste sunuşu yapılacak bilgi dağarcığının genel bir çerçevesini çizerek konuya ilişkin ayrıntıların yerleştirileceği bir yapı oluşturur. Böylece, her öğrenme basamağında, önce ve yeni öğrenilenler arasında yatay ve dikey ilişkiler kurulur ve öğrencinin, anlamlı öğrenmesi sağlanır.

Yorumlar
  • 0 Yorum